Menu
Forrige artikel

Carl Nielsen Museet

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 898

 

Musikken er rygraden, når et helt nyindrettet museum for Carl Nielsen åbner fredag 2. juni 2023 midt i Odense.

Her møder du komponistens kontrastfyldte og vidtfavnende musikalske univers, der fornyer billedet af Carl Nielsen og hans plads i verden.

Det er musikken, der gør Carl Nielsen til noget ganske særligt, og derfor bliver musik selvfølgelig udgangspunkt for din oplevelse, når du fra 2. juni kan besøge Carl Nielsen Museet. Det er et markant skift fra den tidligere udstilling, der i høj grad var bygget om op Carl Nielsens biografi og fysiske genstande.

I Carl Nielsen Museet arbejder vi med musik som et universelt sprog – det kan være legende, passioneret og nysgerrigt. Det kan være svært at putte i boks. Alt sammen ligesom Carl Nielsen selv.

Musikken er midlet til nye erkendelser om Carl Nielsen – og målet er også at du som gæst går derfra med noget uventet og en ny forståelse af hvad Carl Nielsens musik kan.

Danmarks mest berømte komponist kom fra simple kår. Som komponist udfordrede Carl Nielsen hele tiden grænserne. Resultatet var dristige symfonier og kompositioner, men også sange, der er blevet en del af dansk kulturel identitet.

Tag trappen op og gå på opdagelse i Carl Nielsens musikverden. Oplev hans musikalske opvågnen, modstand mod konventioner, krisestunder og den forsoning, han fandt i senere år. Du er på et museum, hvor den vigtigste genstand er musikken. Hvert udstillingsemne formidler musik og fortæller en historie fra Nielsens liv. Nogle steder skal du selv hjælpe til – løfte, dreje, trykke og åbne for at aktivere musikken.

Udforsk på din egen måde, i dit eget tempo. Opdag frem for alt Carl Nielsen gennem hans musik. Lyt til de lyde, der fyldte Nielsens verden. Se glimt af de steder og mennesker, der inspirerede hans kreativitet. Følg pulsen på hans musik som lyset, der strømmer gennem udstillingen.

Se programmet for åbningen på Museums Odenses hjemmeside

[Historie-online.dk, den 17. maj 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kongeskibet Dannebrog
Danmarks ældste grænsekontrol
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm åbner St. Bededag