Menu
Forrige artikel

Historier i glas og æsker

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3290

 

En udstilling med fugle og fortidsfund

Glas med gåsebiller, guldmalm og så men også en granatstump fra Dybbøl og hår fra en indianer. Tøj fra en mumie, kinesiske spisepinde, indiske afguder og stenstykker fra Colosseum. Alt det og meget, meget mere kan du se, når Give-Egnens Museum for første gang udstiller og fortæller historien om skolesamlingen fra Neder Donnerup Skole.

En udstilling med udgangspunkt i de mange og forskellige genstande i Peder Degnbols skolesamling

Igennem genstandene udfolder vi en historie om en særlig lærer, der havde sine helt egne idéer om, hvordan undervisningen skulle indrettes. Peder Degnbol (1883-1952) var lærer i Neder Donnerup i 46 år. I løbet af disse år blev skolesamlingen til. Det samme gjaldt også skolehaverne, de levende samlinger udendørs og det 25 meter lange svømmebassin i haven.

En udstilling med fokus på hvordan genstandene kan fortælle os om den tid, de er blevet indsamlet i

- Om skolens udvikling - Om et lokalsamfund og dets diskussioner og stridigheder - Om synet på de fremmede - Om netværk og globalisering - Om tidens syn på børn - eller om et helt særligt lærerliv og en spændende periode i skolehistorien i en tid inden google, smartboards og lommeregnere blev en naturlig del af undervisningen.

Åben indtil 10. juni på Give-Egnens Museum, Donneruplundvej 2, 7323 Give. Hjemmeside

[Historie-online.dk, den 10. april 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Farveflor - Broderi i 90 år
BIG DOCK på M/S Museet for Søfart
Da campisterne kom til Mariager