Menu
Forrige artikel

Nat på museet

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 834

 

Har du nogensinde drømt om at overnatte på et museum midt i en udstilling? Så er det nu, du har chancen. Fredag den 16. juni 2023 inviterer Horsens Museum til Nat på museet.

Foto: Horsens Museum
 
Det bliver helt sikkert en eventyrlig oplevelse for de 35 personer, der efter lukketid skal tilbringe aftenen og natten i Viggo Norns smukke hus på Sundvej. Dér forvandles museet til et unikt overnatningssted for børn i aldersgruppen 6-12 år og deres voksne.

Undervejs kommer du tæt på historien på en ny måde. I løbet af aftenen er der særligt tilrettelagte aktiviteter, der har udgangspunkt i lokalhistorier. Der bliver bogstavelig talt mulighed for at tage historien i hånden, når du får udleveret et potteskår til forvandling og nyfortolkning. Ved et udendørs aftenløb i Lunden er det fortællingen om Vitus Berings vilde eventyr i den sibiriske ødemark, du får lov til at mærke på egen krop. Det er aktiviteter, der fungerer som sanselige portaler til en fjern fortid.

"Vi vil som museum gerne gøre historien levende og nærværende. Og på den måde give de overnattende en eventyrlig oplevelse, de vil kunne se tilbage på som noget helt særligt. Som f.eks. når vi runder dagen af fra toppen af vandtårnet, og vi sammen lægger solen i seng," fortæller formidlingsinspektør Pia Bonnesen.

Fra samlebåndskultur til sammen om nye bånd-kultur

Konceptet bag Nat på museet er ligetil. Det handler om at skabe kulturoplevelser, der gør noget ved os og flytter os et nyt sted hen. Oplevelser, vi husker, og som sætter tankerne i gang om vores lokalhistorie og os selv.

"Vi vælger helt bevidst at gøre det til en overnatning, så vi får det lange tidsperspektiv med. Vi vil gerne give de overnattende muligheden for en velfortjent pause i en ofte hektisk hverdag. Med Nat på museet skaber vi rum til fordybelse og nærvær. Jeg kunne fristes til at sige, at vi serverer slow soul food for vores gæster," siger formidlingsinspektør Pia Bonnesen og fortsætter: "Vi sætter rammerne for en aften, hvor vi er sammen om at danne nye bånd mellem mennesker og mellem historie og mennesker."

På Horsens Museum tør de afprøve nye koncepter

Med det seneste bud på en kulturoplevelse for familien skriver Horsens Museum sig ind i en moderne dagsorden med en ambition om, at det at gå på museum skal være en brugerorienteret og social oplevelse i bredere forstand. Det var tydeligt ved museets tilbud i 2022 om sanserejser for babyer og nu også med Nat på museet.

"Med Nat på museet giver vi den et nøk opad. Både på sanseoplevelsen, den sociale oplevelse og publikumsoplevelsen. Forskning viser desuden, at vi bedre husker konkrete oplevelser, når det aktiverer flere sanser. Den viden gør vi generelt brug af i vores museumsformidling, og så absolut også i dette tilbud," fortæller museumschef Merete Bøge Pedersen og fortsætter: "Vi forestiller os, at nattetimerne især åbner for en anderledes museumsoplevelse, når du ligger dér blandt gammelt tovværk og skeletter."

Se museets hjemmeside www.museumhorsens.dk.

[Historie-online.dk, den 29. maj 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Opfør dig ordentligt!
Leopard 1 kampvogne udstilles
Tysk website om historie