Menu
Forrige artikel

Webudstillinger om smitsomme sygdomme

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3524

 

Sygdom er hver mands herre, og sådan har det vist været til alle tider. Vi mærker det tydeligt i disse dage, hvor Corona-virussens udbredelse optager os alle, og sætter dybe spor i vores samfund og kultur. I løbet af meget kort tid er der blevet vendt op og ned på vores arbejdsliv, vores sociale liv og økonomi, og det er usikkert, hvornår vi kan vende tilbage til vores normale liv igen.

Og om vi kan regne med, at alting bliver helt som ”normalt” igen. Igennem historien har gentagne epidemier og pandemier ramt menneskeheden.

Bølger af pest, tyfus, kolera, tuberkulose, spedalskhed, polio, ebola og influenza har skabt utryghed og sorg, når de smittede og deres familie har skullet navigere igennem dem.
Men nogle gange har epidemierne også banet vejen for lægevidenskabelige og teknologiske gennembrud og store positive ændringer i samfundet.

Andre gange har bøn, sengeleje og isolation været det eneste middel, man har kendt til for at komme igennem sygdommen.
I vores digitale udstilling om smitsomme sygdomme, der har ændret verden, fortæller vi kort den grusomme, men også spændende historie om pesten, spedalskhed, kolera og influenzapandemien den spanske syge.

 

Se webudstillingerne her:

[Historie-online.dk, den 11. maj 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vølvens varsel
1700-tallet på Gammel Estrup
Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival