Menu
Forrige artikel

Smartphonemania

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5423

Hvilken betydning får det for os, når milliarder af mennesker er forbundet via mobile enheder? Hvordan påvirker det måden vi er sammen på i vores liv og i fremtidens samfund? Det udforskes i en ny udstilling Smartphonemania på Danmarks Tekniske Museum, der indvies torsdag den 12. oktober 2017 kl. 16.00 af museets protektor H.K.H. Prins Joachim og kulturminister Mette Bock.

Viden, information og mennesker er tilgængelige som aldrig før. Smartphonemania er en udstilling om kommunikationsteknologiske opfindelser og genstande, der gennem tiden har fået indflydelse på menneskets liv og omgangsformer, og om hvordan vi håndterer de forandringer, de nye teknologier fører med sig. Udstillingen tager afsæt i en genstand, vi alle kender, nemlig smartphonen.

I dag har mere end fire ud af fem danskere over 15 år en smartphone. Den tiltrækker vores opmærksomhed mange timer om dagen. Vi skal lade os begejstre af ny teknologi, men vi skal også forholde os kritisk til, hvordan teknologi påvirker vores liv og hverdag.

”Viden om, hvordan tidligere teknologier har påvirket os, er et godt grundlag for at undersøge, hvordan smartphonen i dag ændrer vores liv. Det kan ruste os til de udfordringer som nye teknologier stiller os overfor og måske give bud på, om der er grund til bekymring”, fortæller Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum og fortsætter:

"Det er langt fra første gang i historien, at nye teknologier på ganske få år har haft afgørende indflydelse på vores måder at leve på. Radio, tv og computeren er eksempler på teknologier, der tidligere markant ændrede vores tilværelse. Det er alle teknologier, der i dag findes i den moderne smartphone", siger Jacob Thorek Jensen.

Udstillingen er tematiseret inden for kommunikationshistorie, innovation, bæredygtighed og design. Flere steder kan de besøgende selv arbejde med udstillingens tematikker og selv dele erfaringer og viden. Ved at kombinere egne erfaringer og de historiske eksempler får de besøgende mulighed for at reflektere over den indflydelse, som teknologi har på os.

Udstillingen viser en lang række af museets unikke genstande fra verdenskendte danskere, hvis opfindelser har spillet en rolle for udviklingen af smartphonen. Det er bl.a. Valdemar Poulsens buesender, der var afgørende for udviklingen af trådløs kommunikation og Peter L. Jensens medvirken til udviklingen af højtaleren samt Hellesens batterier. Udstillingen rummer også Danmarks første computer, DASK, og H.C. Ørsteds originale kompas, hvormed han påviste elektromagnetisme i 1820.

Smartphonemania vil fremover være en del af museets permanente udstillinger og er åben for besøgende fra fredag den 13. oktober 2017.

Museets hjemmeside

Historie-online.dk, den 20. september 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Farveflor - Broderi i 90 år
Slotte til idioter
150 år uden vand i Kolindsund