Menu
Forrige artikel

Grøn omstilling på Teknisk Museum

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2096

 

Se årets vigtigste udstilling på Danmarks Tekniske Museum, hør om tankerne bag vær med til at diskutere, hvordan vi kan gribe den grønne omstilling an.

Med åbningen af udstillingen SORT ENERGI & GRØNNE HÅB og en september med masser af relevante arrangementer, er museet med til at brede klimadebatten ud til alle.

Udstillingen fortæller både historien om, hvordan fossile brændstoffer har revolutioneret vores verden, og ser på nogle af de løsninger, der arbejdes med i Danmark lige nu for at skabe en fremtid uden kul, olie og gas. For at dykke et lag dybere ind i problemstillingen, er det muligt at komme med til rundvisninger, debataftener og en uddannelsesmesse.

Onsdag den 15. september kl. 17-19 byder museet i samarbejde med Helsingør Dagblad og Kulturværftet til debatarrangement, hvor energihistoriker Mogens Rüdiger, fysiker Gunnar Rohde og medlem af Ungeklimarådet Mathias Botoft Hansen mødes for at debattere og gøre os klogere på sort energi og grønne alternativer.

Den 21. og 22. september 2021 danner museet ramme for to uddannelsesdage, hvor mere end 1.800 uddannelsessøgende unge kan få en idé om hvilken uddannelse de skal tage, hvis de vil arbejde med den grønne omstilling.

Den 22. september kl. 17 og 19 er der rundvisning ved hovedkurator bag SORT ENERGI & GRØNNE HÅB, Peter Bjerregaard. Rundvisningen tager deltagerne med gennem både de sorte og de grønne sider af udstillingen og nogle af de mange tanker bag.

Lørdag den 25. september kl. 11 og 13 viser udstillingens hovedkurator Peter Bjerregaard igen rundt, og fortæller om tankerne bag og hvilke overvejelser, der har ligget til grund for at lave en udstilling om grøn omstilling på et teknisk museum.

Onsdag den 29. september kl. 17-19 byder museet i samarbejde med Helsingør Dagblad og Kulturværftet til debatarrangement, hvor Palle Bendsen fra NOAH, Bent Lauritzen fra DTU Fysik og Seaborg Technologies vil diskutere om atomkraft er løsningen på fremtidens energiudfordringer.

Alle arrangementerne er efter først-til-mølle-princippet og er gratis når entré er betalt. Entré til museet er 110 kr. og gratis for børn under 18 år. Museet har åbent fra kl. 10 til 17 og mere information om de enkelte arrangementer kan ses på www.tekniskmuseum.dk

[Historie-online.dk, den 15. september 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
RUS - Vikinger i øst
Flugtkongen Carl August Lorentzen i Fængselsmuseet
I skyggen - de første kvindelige fotografer