Menu
Forrige artikel

Øl og snaps på Herregården Hessel

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 352

 

Hessels øllaug fortæller hvordan man bryggede øl i gamle dage og viser redskaber fra før og nu.

Nutidens øl sammenlignet med datidens, og lauget fortæller om deres erfaringer.

Hessels snapselaug fortæller om de nye spændende kryddersnapse, de laver og har en kort tur omkring Hessels snapseurtehave.

Til sidst er der smagsprøver i cafeen af både øl og snaps. Det hele bliver krydret med hjemmelavede fedtemadder og  øl- og maskbrød som køkkenpigelauget har lavet.

Entre 50 kr. Lørdag den 25. maj 2019 på Herregården Hessel, Hesselvej 40B, Hvalpsund, 9640 Farsø

Se museets hjemmeside.

 

Hessel er Danmarks sidste firlængede og stråtækte herregård. Første gang vi hører om Hessel er i året 1391, men gårdens historie går endnu længere tilbage. Det oprindelige Hessel har muligvis været et tilholdssted for sørøvere, der overvågede sejladsen på Hvalpsund og Lovns bredning. I 1704 nedbrændte store dele af Hessel. Den ældste bygning er den store lade, en såkaldt højremslade, hvor det svære egetømmer stammer fra omkring 1650. Hovedbygningen, stuehuset, er oprindeligt opført i bindingsværk. Men dette ses nu kun ud mod parken.I stuehuset finden man de originale møbler, fra tiden omkring 1800 tallet, placeret som de stod i de sidste ejeres tid - slægten Elle.

[Historie-online.dk, den 15. maj 2019]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kom med marinarkæologen på arbejde
Strand- og havjagten på Det Grønne Museum
Demokrati og valg i HistorieLab