Menu
Forrige artikel

Historier fra søen

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 6001

Historier fra søen

Fire spændende foredrag tilbydes i marts fra Orlogsskibet HUMMEREN’s Venner.

Hvordan bygger man en fregat på 35 meter fra Christian den IV’s tid i Køge? Og hvad er historien om admiral Niels Juel, der slog svenskerne i Slaget i Køge Bugt 1. juli 1677? Det er blot to af fire foredragsemner, som foreningen Hummerens Venner tilbyder alle interesserede på fire mandage i marts måned. Første gang den 6. marts. Foredragene foregår alle i Gule Hal på Søndre Havn i Køge. Og nyt er, at nu kan alle høre, hvad der bliver sagt, idet et nyt højttalersystem og ny IT-projektor er opsat.

Spændende historier

Andre foredragsemner er Handlen på Kina i 1700-tallet, hvor museumsinspektør Benjamin Asmussen fra M/S Søfart fortæller om skibe og kinafarere, kulturmøder og netværk i 1700-tallets købmandsmiljø. Mange af Københavns palæer og bygninger er i øvrigt betalt af kinafartens indbringende økonomi. Og arkitekt Christian Lemée fortæller om Skibsværfterne i Køge, 1918-1923, hvor man som noget nyt byggede skibe af beton(!). Og hvor der tilligemed opstod et nyt liv for skibsbyggerne i Køge.

Det er skibstømrer og bådebygger Thomas Finderup, som skal bygge fregatten HUMMEREN. Han kommer først i rækken og fortæller om, hvordan det skal gøres…

Historiker Jens-Ulrich Nielsen kan hele historien om Niels Juel – og skånske krig!

 

Tilmelding

De fire foredrag er et tilbud til alle. Foredragsrækken koster 200 kr. Medlemmer af Hummerens Venner slipper dog med 150 kr. Tilmelding skal ske på Venneforeningens hjemmeside, som hedder hummerensvenner.dk. Tilmelding skal ske senest dagen før det første foredrag, som begynder mandag 6. marts. Det sidste foredrag foregår mandag 27. marts.

På hjemmesiden kan du også indmelde dig i Hummeren’s Venner, og dermed støtte op om projektet med at bygge en 1600-tals fregat – med 22 kanoner!

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
8. marts – Kvinder og revolution
Påske på M/S Museet for Søfart
Dansk Vestindien på Fængselsmuseet