Menu
Forrige artikel

Ørsted-tegneserie med lyd

Kategori: Bøger
Visninger: 2580

 

Tegneserien "Ørsted – han satte strøm til verden" var en af de allermest solgte danskproducerede tegneserier i 2020. Med 4.500 solgte eksemplarer har danskerne i enestående grad taget Sussi Bechs, Ingo Miltons og Jens Olaf Pepke Pedersens tegneserieskildring af naturvidenskabsmanden H.C. Ørsted og hans epokegørende opdagelse af elektromagnetismen til sig. Tegneserien giver samtidig et farvestrålende og levende tidsbillede af Danmark og København i Guldalderen omkring 1800.

Nu får skildringen og tidsbilledet endnu en dimension: "Ørsted" udsendes i denne uge som e-tegneserie med lyd og replikker indlæst af Ingo Milton og et efterskrift indlæst af Jens Olaf Pepke Pedersen.

Ørsteds romantiske guldalder-verden bliver lyslevende med billeder og lyd, når man blader i den digitale tegneserie.

Det er første gang, at en danskproduceret e-tegneserie med lyd/tale bliver sendt i fri handel. Forlaget Eudor udbygger dermed sin position som et af Danmarks største forlag, når det gælder danskproducerede tegneserier i e-bogsformat.

Ebogen er EPUB3 fixed format med lyd og animationer og kan afvikles i e-bogslæseren Adobe Digital Editions (gratis) på iOS, macOS og Windows.

Se eksempel på YouTube

[Historie-online.dk, den 19. april 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nyt samarbejde
En anden reformation
Ny guidebog til Den Gamle By