Menu
Forrige artikel

Foredrag på M/S Museet for Søfart

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1672

 

GÅDEN OM SCANDINAVIAN STAR

Foredrag v/ Forfatter og journalist Lars Halskov

Få her til lands har gravet dybere i Scandinavian Star-tragedien end Lars Halskov. Både som forfatter bag bogen ’Branden’, samt med sin medvirken i DR’s nylige dokumentarserie, har han gavmildt delt ud af sit indblik i det tragiske hændelsesforløb og efterspil. Kom og få besvaret en række af de mange spørgsmål, der sidenhen har omgærdet en af Nordens største maritime katastrofer.

I april var det 30 år siden at den danske folkesjæl blev arret for bestandigt, da en brand ombord på færgen Scandinavian Star kostede 159 mennesker livet. Ud over sit forfatterskab, har den mangeårige Politiken-journalist Lars Halskov, medvirket i den nylige DR Dokumentar om tragedien, og er derfor særdeles velbevandret i de dystre teorier om hvorfor det gik så grueligt galt.

Onsdag d. 7. oktober kl. 16
Finder sted i M/S auditorium
Arrangementet er gratis når der er løst billet til museet
https://mfs.dk/detsker/scandinavian-star/

70-ÅRET FOR GALATHEA 2 EKSPEDITIONEN

Her på museet markerer vi naturligvis, at det er 70 år siden Galathea 2 stemplede ud på en toårig ekspedition, der i mange henseender blev skelsættende. Stik til søs med den garvede journalist og søulk Rasmus Bech og hør om livet til søs, når sømandskab og videnskab mødes.

Er du nysgerrig på hvordan livet tager sig ud når der skal bedrives videnskab i høj sø, og vejrbidte søfolk skal få en mission til glide side om side med den absolutte forskerelite? Så tag med når Politiken-journalist Rasmus Bech, inviterer os om bord på ekspeditionsskibet Vædderen, og fortæller om hvordan det var at være en del af besætningen under Galathea 3’s åletogt. Rasmus Bech har været ansat på Politiken siden 1986, og har både været chef for avisens sportsredaktion, samt været medlem af redaktionsledelsen.

Hvornår: Tirsdag d. 20. oktober kl. 16
Finder sted i auditoriet
Arrangementet er gratis når der er løst billet til museet
https://mfs.dk/detsker/galathea2/

[Historie-online.dk, den 16. september 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Den militærhistoriske biografi
European Bunker Day
Augusto Cesar Sandino - Historiens Aktører nr. 71