Menu
Forrige artikel

Herregårdsseminar

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1484

 

I anledning Sønderskov herregårds 400-års jubilæum afholder Museet på Sønderskov et tværfagligt videnskabeligt seminar, hvor emnekredsen er danske herregårde i bred forstand med fokus på vidensdeling og sparring.

Museet på Sønderskov holder til i herregården Sønderskovgårds hovedbygning. En renæssancegård, med en hovedbygning fra 1620, men hvis historie går tilbage til middelalderen. Museet, som ligger lige nord for Kongeåen, er et statsanerkendt kulturhistorisk museum med såvel arkæologisk som nyere tids ansvarsområde. For tiden er museet i gang med proces, hvor gentænkning af museets formidling står centralt. Seminarets forskellige videnskabelige bidrag vil fungere som inspiration for museets nye formidling. Desuden sigter museet mod en samlet publicering af seminarets oplæg.

Ud over de nedenstående oplæg vil Steffen Søndergaard, restaureringsarkitekt Vejen, og arkæolog Søren Brøgger, forestå rundvisning og oplæg om Sønderskovs bygningshistorie og restaurering

DATO: torsdag 5. november 2020
TIDSPUNKT: 9:30 – 16:00
STED: Museet på Sønderskov, Sønderskovgårdvej 2, 6650 Brørup

OPLÆGSHOLDERE:
Carsten Porskrog Rasmussen, Museum Sønderjylland - Sønderskov herregård i et godshistorisk perspektiv
Anders Toftgaard, Det kongelige bibliotek – Sønderskovs tapeter med motiver fra Fenelons ”Les aventures de Télémaque, fils d'Ulysse” fra 1699
Michael Højlund, Konserveringscenter Vejle – Om bemaling af trapperum til Kornloftet (væggen skal scannes for at afgøre, om der også er et underliggende motiv)
Michael Alrø Jensen – Ridderromantik eller barske realiteter? Militær arkitektur på senmiddelalderens og renæssancens herregårde
Nick Schaadt, Museum Horsens – Hilsner fra Sønderskovs fortid
En undersøgelse af herregården Sønderskov som ramme for sociale relationer og herregårdsejernes selvopfattelse i perioden 1902-1925.

TILMELDING OG SPØRGSMÅL: Anne Cathrine Lorentzen, Museumsleder, tlf. 2530 2966, acl@sonderskov.dk. Først til mølle, begrænset antal pladser.
PRIS TIL DÆKKE AF FORPLEJNING: 300,-
BETALING: Du kan indbetale på MobilePay på 83896 eller til Frøs sparebank på reg.nr. 9739 kontonr. 0002509792. Husk at skrive Herregårdsseminar og dit navn overførslen.

[Historie-online.dk, den 2. august 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museum på Rejsen 30: Bygdø, Oslo
Troels-Lund - Historiens Aktører nr. 11
Roskilde i skyggen af krig