Menu
Forrige artikel

Hilsen til landsstævnedeltagere

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 809

 

Mange tusind landsstævnedeltagere ankommer snart til Svendborg. Og som man måske selv kender det som turist eller gæst, så er man nysgerrig efter, hvad det nu er for et sted man kommer til. For at klæde landsstævnedeltagerne bedre på til mødet med Svendborg, har Svendborg Museum, støttet af Svendborg Kommune og DGI, taget initiativ til at imødekomme den nysgerrighed med tre skarpe lydfortællinger om udvalgte sider af Svendborgs historie. Fortællingerne er en slags teasere, der skal gøre de mange gæster nysgerrige på byen.

Historiker Nils Valdersdorf, der har skrevet manuskriptet, fortæller: ”Vi har udvalgt tre sider af byens historie, der alle har en særlig betydning. Der er søfartsbyen, det alternative Svendborg og historien om den charmerende middelalderby, som landsstævnedeltagerne kommer til at vandre rundt i. Alle tre fortællinger tager udgangspunkt i steder man kan se på sin færd gennem byen.”

I fortællingen om det alternative Svendborg kommer lytterne tæt på kollektiverne, de røde tilflyttere og konflikterne om fortolkningen af det gode liv. Svendborgs mangfoldige kulturliv i dag er i høj grad blevet præget af tilflytningen af hippier og 68’ere i 70'erne og 80'erne. Tilflytterne har bidraget til, at byen i dag har en meget stor andel af beboere i den ’kreative klasse’ og omtales af lokale som Danmarks mindste storby. I 70’erne, da nogle af de første tilflyttere kom, var det for at oprette en marxistisk højskole – og det var byrådet ikke begejstret for. Mindre radikale elementer ville blot høre god musik i Klostermoster.

Alle landsstævnedeltagere får tilsendt fortællingerne op til landsstævnestart med DGIs nyhedsbrev. Lydfortællingerne er allerede nu tilgængelige på Svendborg Museums podcastkanal, Sydfynske Fortællinger. Find dem, hvor du ellers finder dine podcasts.

[Historie-online.dk, den 28. juli 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Maj. Très Riches Heures du Duc de Berry
Museumsnumre 25: Barometer
Historisk kalenderservice