Menu
Forrige artikel

Historiske Dage sætter farve på fortiden

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2646

Historien kommer helt tæt på, når Historiske Dage 10.-11. marts slår dørene op for 10.000 historiefans i alle aldre. Hundredvis af udstillere og optrædende sørger for underholdningen, når museer, arkiver, foreninger, reenactere, forlag og medier formidler historien på nye og overraskende måder.

På de fire scener kan publikum opleve talks med både danske og internationale profiler, og i år præsenterer festivalen hovednavne som Pulitzerprisvinder Anne Applebaum, der vil fortælle om Stalins folkemord i Ukraine, Daniel Schönpflug, Dick Harrison og Herman Lindqvist.

I modsætning til andre historiefestivaler handler Historiske Dage ikke om én historisk periode, begivenhed eller tematik, men om historien i al sin mangfoldighed. Alligevel kommer Historiske Dage ikke udenom de små og store jubilæer, som ethvert kalenderår er leveringsdygtigt i. I år udspringer mange indslag af 50-året for ungdomsoprøret i ’68. Det er 400 år siden, Trediveårskrigen brød ud, og det er 100 år siden, at 1. verdenskrig omsider fik en ende – og startede en bølge af nye tanker og statsdannelser i Europa.

Foto: Palle Bo Nielsen

Historiske Dage lægger også scene til kåringen af Årets Historiske Bog samt festivalens egen pris, Historiske Dages Fornyelsespris, der hædrer dem, der formår at formidle historien på en nyskabende og inspirerende måde.

Om Historiske Dage

• Historiske Dage finder sted 10.-11. marts, begge dage fra klokken 10 til 18, i Øksnehallen.

• I år med 130 forskellige optrædener, debatter, samtaler, foredrag, reenactments og shows, der udspiller sig på de fire scener, på forpladsen og mellem de 65 stande i Øksnehallen, hvor publikum kan møde museer, arkiver, medier, forlag, foreninger og forhandlere af historiske varer. 

• Historiske Dage blev gennemført første gang i 2015. 

Foto: Nanna Rong Bentsen

Historiske Dages hjemmeside

Historie-online.dk, den 27. februar 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
En fornem vognsamling med begrænset holdbarhed
Droner skal afsløre skjult kulturarv fra luften
En kondomautomat!