Menu
Forrige artikel

Vejle Stadsarkiv 50 år

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5444

Vejle Stadsarkiv markerer i 2018 sit 50 års jubilæum, og det sker blandt andet med åbning af udstillingen Tidsrejsen. Udstillingen åbner fredag den 2. marts 2018 kl. 12.30 ved Dan Arnløv Jørgensen, 1. viceborgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Udstillingen med titlen Tidsrejsen fortæller om familien Aasted i tre forskellige tidsaldre med nedslag i årene 1918, 1968 og 2018. Familien Aasted er en fiktiv familie i Vejle, og den består af forældrene Anders og Marie og deres tre børn Carl, Anne og Niels.

Tidsrejsen skildrer den almindelige borgers møde med Vejle Kommune i årene 1918, 1968 og 2018. Gennem eksempler på, hvad familien Aasted kommer i berøring med igennem deres arbejds-, skole-, fritids- og familieliv, fortæller udstillingen om, hvordan den kommunale velfærd på en række områder har udviklet sig gennem 100 år.

Tidsrejsen behandler store emner som muligheder, rettigheder og pligter igennem skiftende tider. Udstillingen fortæller også om, hvordan det har været og er at bo og leve i Vejle. Fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor mulighederne ikke var nær så mange som i dag, til nutiden, hvor mulighederne er flere, og hvor der i høj grad er fokus på blandt andet aktiv deltagelse, medborgerskab og digitalisering i borgerens møde med Vejle Kommune.

Udstillingen byder også på en tidslomme i form af et genskabt kommunalt kontorlandskab fra cirka 1968 og på udvalgte arkivalier fra stadsarkivets gemmer.

Vejle Stadsarkivs hjemmeside

Historie-online.dk, den 28. februar 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Forsorgsmuseet åbent igen
Vandreinstallationen Stemmeboksen
Juleudstilling på Nationalmuseet