Menu
Forrige artikel

Reformationens Danmarkskort

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3253

Nu kan du gå på opdagelse i Bibelselskabets nye digitale kort over den danske reformation. Bliv klogere på de små og store begivenheder, der stadig har indflydelse på vores samfund, kultur og tro.

Reformationen var en tid, hvor tingene gik meget hurtigt. Informationer og idéer spredte sig med rasende fart, og perioden var præget af magtforskydninger og drabelige krige – udkæmpet både med fjerpenne og sværd.

Fra Luther efter sigende slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg, til Danmark i 1536 overgik til den evangelisk-lutherske kirke, nåede vi at have tre konger, en krig mod svenskerne, et stockholmsk blodbad, en religiøs omvæltning, flere bondeoprør og en borgerkrig. 

Ja, man kan nemt miste både pusten og overblikket i denne dramatiske periode. Derfor har Bibelselskabet udviklet Reformationens Danmarkskort, der er en digital rundrejse i den danske reformation. Det giver et overblik over begivenhedernes gang og leverer svar på mange hvem-, hvad-, hvor- og hvornår-spørgsmål. Der gemmer sig også finurlige og sjove historiske anekdoter samtidigt med, at der bliver pustet liv i nogle af reformationens store hovedpersoner.

Målet med danmarkskortet er også at give læserne inspiration og lyst til selv at drage ud i landet, hvor man endnu kan føle reformationens historiske vingesus, hvis blot man mærker godt efter. Med Reformationens Danmarkskort har vi forsøgt at vække historien til live, både på computerskærmen og ude i hele landet, hvor alle de spændende begivenheder, vi kender som reformationen, fandt sted for 500 år siden.

Projektet er udviklet med støtte fra Folkekirkens fællesfondspulje vedrørende Reformationsjubilæet i Danmark.

Se Reformationens Danmarkskort her

Historie-online.dk, den 13. september 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Olga Knudsen - Historiens Aktører nr. 17
Vikingetidens forpost i Gevninge
Skattejagt på Gammel Estrup