Menu
Forrige artikel

THE WORLD WAR II TRIVIA GAME

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 16626

 

I anledningen af 75-årsdagen for afslutningen af 2. Verdenskrig lanceres nu et nyt paratvidenspil med alt om den globale krig, som var den mest dødelige konflikt i verdenshistorien og med til at ændre vores allesammens måde at tænke på.

THE WORLD WAR II TRIVIA GAME er et brætspil med 1.800 spørgsmål om alle sider af 2. Verdenskrig. Spillets mission er at duellere på viden om alt fra Østfronten, Stillehavet, D-dag, årstal, centrale personer, de allierede, aksemagterne og meget mere.

Ved hjælp af viden om krigen, kløgtighed og en lille smule held skal man erobre tre fjendtlige hovedstæder, svare på spørgsmål i forskellige kategorier og forsvare sig mod angreb fra sine fjender.

En af spillets udviklere, guitaristen Mika Vandborg, fortæller: ”Jeg har altid interesseret mig for 2. Verdenskrig. En dag i 2015, hvor jeg sidder i et band på vej ud for at spille en koncert, går snakken endnu engang om 2. Verdenskrig, og jeg tænker, at jeg må have fat i nogle spørgsmål om krigen, som vi kan duellere med. Jeg besøger den ene butik efter den anden og støvsuger internettet, men kun for at finde ud af, at der ikke findes et paratvidenbrætspil om 2. Verdenskrig noget sted i verden. Der blev tanken om at skabe spillet født.”

Mika Vandborg tager kontakt til Claus Corfixen, som står bag DR’s succesudgivelser af 3 paratvidenspil om tv-serien Matador. ”Da Vandborg kommer anstigende med en håndtegnet skitse og 20-30 spørgsmål i slutningen af 2015 og spørger mig, om vi skal lave et paratvidenspil om 2. Verdenskrig, er min første tanke, at det må være lavet før, og min næste tanke er, om interessen er stor nok. Men jeg drages af Vandborgs entusiasme og massive viden om krigen, og vi finder hurtigt ud af, at interessen er stor.”, siger Claus Corfixen.

De to spilforfattere indgår et partnerskab, og de næste fem år investeres al fritid i udarbejdelsen af spillet, som nu er klar til lancering.

Webshop: ww2trivia.com 

[Historie-online.dk, den 10. november 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Radio Stjernen
Museum på Rejsen 13: Zeppelin Museum am Bodensee
Sommerfest på Mariager Museum