Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 15, 2024

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 443

 

I serien med kontinenterne er vi nået til Asien, og fra Egypten skal vi høre om åbningen af Tutankhamons grav. Et andet stort fund fra oldtiden er dansk, nemlig Vindelev guldfundet, så det skal også med. Ellers er der 90’erne i USA, de frække syngepiger på Bakken, krigsguden Odin, en rejse til Viborg og en arbejdsdag med statsminister Anker Jørgensen. Så der skulle være noget for enhver smag. God fornøjelse!

 

De vilde 90'ere (1:10)

DR2, 10. april, kl. 17:30

Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (Dark Side of the 90's) I begyndelsen af 1990'erne dominerer tre store kanaler amerikansk tv: ABC, CBS og NBC. Så trænger Fox Network sig ind på markedet med tv-serierne The Simpsons og Beverly Hills 90210. Teenage-seerne har penge og tiltrækker annoncører, men kræver også tv, som de kan spejle sig i. Alkoholisme, stofmisbrug og sex bliver emner i primetime. Hvordan formåede Fox Network at flytte grænserne for underholdning og ændre tv for altid?

 

Guldfeber i Vindelev (1:2) - På højde med guldhornene

DR2, 11. april, kl. 21:00

De to barndomsvenner, Jørgen og Ole, finder en kæmpe guldskat på Jørgens mark. Skatten viser sig at være et af de mest spektakulære fund i Danmarkshistorien. Men Jørgen og Ole er nødt til at holde fundet hemmeligt. Da udgravningen endelig finder sted, dukker der ting op af jorden, som for altid forandrer Jørgens liv.

 

En rejse i tiden

DK4, 12. april, kl. 12:05

I dette program er Hother kommet til Viborg, hvor han vandrer igennem de gamle stræder og fortæller den spændende historie om byen, gennem næsten 2000 år. Vi skal besøge den imponerende domkirke, og høre historier om mord og forræderi. Vi skal også se Kongens gamle kammer, hvor fra han styrede landet i flere år. Så tag med på "En rejse i Tiden", og tag med Hother til Viborg.

 

En arbejdsdag med statsministeren - Anker Jørgensen

DR2, 13. april, kl. 15:45

Dansk reportage fra 1976. I sin anden embedsperiode som statsminister bliver Anker Jørgensen fulgt af et kamerahold og journalisten Birgit Meister i løbet af en lang arbejdsdag. Indimellem spareforhandlinger, møder med udenlandske repræsentanter og selskab hos dronningen på Amalienborg udtaler socialdemokraten sig om velfærdssamfundet, arbejdsløshed, lykken og Christiania. Og han svarer på spørgsmålet: Bliver man en anden person af at være statsminister? Tilrettelæggelse: Birgit Meister.

 

Tutankhamons giftige grav (1:2)

DR2, 14. april, kl. 18:35

Canadisk dokumentarserie fra 2023. (Tut's Toxic Tomb) Nu genåbnes en af de største uopklarede sager i historien. I 1922 finder den britiske arkæolog Howard Carter faraoen Tutankhamons uberørte grav. Fundet af gravkammeret med de mange værdifulde skatte skaber overskrifter i hele verden. Men da flere af deltagerene i udgravningen begynder at dø, spreder der sig rygter om, at der hviler en forbandelse over graven. Er de mystiske dødsfald bare tilfældigheder, eller kan moderne videnskab forklare dem?

 

Gåden om Odin: Den romerske gud

DR2, 14. april, kl. 21:30

Historiker Cecilie Nielsen står ansigt til ansigt med krigsguden Odin. Det møde bringer hende ud på rejse langt tilbage i tiden, for hvordan opstår Odin egentlig? Og er der andre guder før ham? Måske findes svaret i en ældgammel tekst i Rom, som nazisterne gjorde alt for at få fingrene i?

 

Kontinenterne (2:6) Asien

DR2, 15. april, kl. 17:30

Tysk dokumentarserie fra 2023. (Unsere Kontinente) Asien er et kontinent fuld af ekstremer: det koldeste sted på jorden, den seismisk mest aktive region og med de højeste bjerge. Over fire milliarder mennesker bor i Asien, som af flere kaldes civilisationens vugge. Himalayas monsunregn skaber livliner i form af de mægtige floder Yangtze, Ganges og Mekong. Vandet er perfekt for den plante, der har fremmet menneskelig udvikling: risplanten. Hvordan har naturen formet kulturen på kontinentet?

 

Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie (1:5)

DR2, 16. april, kl.  21:00

Midt i 1800-tallet forarger og fascinerer de første syngepiger. Frygten for at arbejderklassens kvinder vil forføre og besudle de fine mænd fra borgerskabet, breder sig som en steppevind i det skarpt klasseopdelte Danmark. På verdens sidste syngepavillon, Bakkens Hvile, gør Dot Wessman og de andre syngepiger sig klar til den store premiere på sæson nummer 146.

[HIstorie-online.dk, den 9. april 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 09, 2024
TV-tips, uge 06, 2024
TV-tips, uge 17, 2024