Menu
Forrige artikel

Fiskekvasen W. Klitgaard fylder 125 år

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2945

Fiskekvasen W. Klitgaard fylder 125 år

W. Klitgaard blev bygget hos skibsbygmester Jens Nicolaj Olsen i Frederikshavn i 1891. Skibet er tegnet af den berømte danske skibskonstruktør E.C. Benzon. Skibet var på alle måder banebrydende, idet det havde en fast installeret dampmotor til manøvrering og fremdrift. Andre havde på den tid kun dampdrevne dæksspil. Det var samtidigt det første skib med en gennemboret agterstævn for anbringelse af skruen på det nu normale sted. Der skulle gå syv år, inden det næste blev bygget

W. Klitgaard er opkaldt efter købmand Waldemar Klitgaard på Nytorv. Det var sønnen Harald Klitgaard, som sammen med andre interessenter dannede et kutterrederi til fiskeri i Nordsøen på det tidspunkt, hvor Frederikshavn var basishavn for landets største fiskerflåde. 

W. Klitgaard sejlede som snurrevods- kutter i 92 år indtil 1956. I 1984 overtog den selvejende institution W. Klitgaard skibet og restaurerede det frem til 1988, hvor det fik fartcertificat. I dag er skibet næsten ført tilbage til det oprindelige.

Den danske Skibsbevaringsfond har erklæret skibet bevaringsværdigt og støtter sammen med andre fonde skibets fortsatte drift.

W. Klitgaards Bådelaug inviterer medlemmer og indbudte gæster til reception ombord den 17. maj.

www.kystmuseet.dk

http://www.wklitgaard.dk/

Se også Maritim Historisk Forening http://www.frederikshavnbedding.dk/

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Mønt og Magt – Kongemord, helgener og falske mønter i middelalderen
Ny udstilling på Cirkusmuseet i Rold
Virtuel udstilling på Frederiksborg Slot