Menu
Forrige artikel

Texas Tex, Il Tempo Gigante og biografer i Vejle

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4416

 

Stadsarkivet præsenterer udstillingen Texas Tex, Il Tempo Gigante og biografer i Vejle.

Stadsarkivets næste udstilling handler om Vejles biografer. Fra de første levende billeder blev vist af omrejsende filmfremvisere i 1896, via de første permanente biografer i Vejle med lokale film til byens eneste biograf i dag.

Kender du til den første kartoffelwestern Texas Tex, der blev filmet i Vejle allerede i 1907? Biografernes første film blev lånt eller filmet lokalt. Griffenfeldt Jacobsen står bag mange film af Vejle i 1910’erne til slutningen af 1920’erne. Filmene er i dag bevaret på stadsarkivet.

Udstillingen viser, hvordan bybilledet i Vejle blev præget af biograferne og deres bidrag til byens liv. Hvor mange der var, hvorfor de ikke er her længere og hvordan kulturlivet blev formet af privates initiativer til biografer og filmoptagelser. Eller når gader og baggårde blev fyldt af mennesker, der stod i kø til danmarkspremierer og filmforestillinger.

Opdag denne del af forlystelseslivet og se Vejles Mussolini fra 1925, en af Griffenfeldts mange Vejlefilm. Hvad så du selv i biografen?

Sæt jer i de røde biografstole og se nogle af de allerældste film fra Vejle. Velkommen til biografen.

Udstillingen åbner på Vejle Stadsarkiv lørdag d. 2. november 2019 fra kl. 11.00-14.00
Biografdirektør Henrik Daugaard fra Lido åbner udstillingen kl. 11.00.

Publikum til forpremieren på tronfølgerens film i Lido til fordel for Red Barnet, 19. september 1966. Fotograf: Allan Simonsen. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Foto på forsiden: Biograf-Teatret Vejlborg, 1934-18. Fotograf: Jens Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv

[Historie-online.dk, den 29. oktober 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
På den anden side – hvordan vi husker hvad vi ikke vil vide
Hirtshals i 80'erne
Makabre mesterværker