Menu
Forrige artikel

Herningsholm Museum

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 6605

Ny udstilling og åbningsdag på Herningsholm Museum:

 Når trådene bindes – fra kriger til kræmmer.

 Den 24. marts afholder Museum Midtjylland et stort åbningsarrangement i anledning af udstillingen Når trådene bindes – fra kriger til kræmmer. Foran Herningsholm Museum vil der være boder med leg og aktiviteter for alle. Formidlingsgruppen Non Nomen står for renæssance-stemningen, og Museum Midtjyllands mange frivillige genskaber lege, mad og håndværk fra fortiden. Arrangementet begynder kl. 14.30 og er gratis. Fra kl. 15.00 er der gratis adgang til den nye udstilling, som officielt er åben fra d. 25. marts.

 Udstillingen Når trådene bindes – fra kriger til kræmmer stiller skarpt på fire af Herningsholms markante ejere, der hver især førte nye ideer og tanker til området.

I udstillingen møder man herregårdens skiftende ejere i de autentiske rum, hvor de med deres familier og ansatte har opholdt sig. I lyd og billeder kommer man tæt på deres tanker, bekymringer og hverdag.

Oprindelige genstande, genskabte klædningsdragter og strafferedskaber sætter scenen om Herningsholm som et økonomisk og kulturelt brændpunkt i Midtjylland. Som et sted, der ikke var for småt til et forsvarsanlæg med egen hær, til systematisk uldproduktion efter tysk forbillede eller til international handel og eksport.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kom med marinarkæologen på arbejde
Danmarks første frømænd
Hvidstengruppens henrettelse