Menu
Forrige artikel

Jagten på fortiden

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3835

 

Landskabet i og omkring Faxe byder på en unik blanding af smuk natur og barske kulturlandskaber. Et landskab der gennem århundreder har givet inspiration til postkort motiver. Nu udstilles en stor samling af historiske postkort på Geomuseum Faxe. Mange af postkortene er over hundrede år gamle.

Blandt motiverne, der pryder postkortene, er der rigtig mange fra Faxe Kalkbrud, der viser både kalkbruddets storslåede kulturlandskab, samt det hårde manuelle arbejde, der blev udført dernede i starten af forrige århundrede. Mange af de historiske bygninger og torvet i Faxe by er også gennemgående portrætter, samt byen, havnen og naturen ved Faxe Ladeplads og Strandegaards Dyrehave.

Det er Geomuseum Faxes mangeårige guide Vagn Aage Andersen der gennem årene har samlet den imponerende samling af postkort, og som velvilligt har stillet dem til rådighed for museet, så alle nu har muligheden for at gå på opdagelse blandt de smukke gamle motiver.

Jesper Milàn, museumsinspektør Geomuseum Faxe, fortæller: ”Det har været rigtig sjovt at udvælge de allerbedste kort fra den enorme samling. En ting der slog mig da jeg begyndte at læse lidt af det som folk skrev på de gamle postkort, der i mange tilfælde er over hundrede år gamle, er, hvor meget det minder om, hvad man selv vil skrive hjem fra en ferie i dag. Der er eksempelvis en der skrive: Rat vejret er dårligt og han har tabt sin pung, så han regner med at komme tidligere hjem end beregnet. En anden skriver og beklager de ikke har tid til at ses noget oftere, og andre helt typiske ting. En række af de bedste tekster er blevet scannet og udstillet på store plancher i udstillingen, så man kan give sig i kast at læse den sirlige og smukke gamle håndskrift folk havde før computeren kom til.”

Udstillingen kan ses på Geomuseum Faxe fra 1. juli 2019 og året ud.

Museets hjemmeside.

[Historie-online.dk, den 25. juni 2019]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
'Beyond icons'
Elværket i Hillerød
Nu skal danskerne fortælle Danmarks historie