Menu
Forrige artikel

Vinterferien 2020 på danske museer

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4340

 

Vinterferien for børn på Horsens Museum

I vinterferien fra den 8. - 16. februar kl. 11-16 kan du lave dit eget fastelavnsris og smukke maskebalsmasker. Du kan også gå på jagt i museets udstillinger.

Uge 7 er lig med vinterferie, og for at børn og forældre ikke skal kede sig alt for meget inviterer Horsens Museum indenfor i varmen til gratis kreahjørne og opgave- og genstandsjagter.

Kreahjørnet

I kreahjørnet kan du lave de første forberedelser til fastelavn med din egen maskebalsmaske. Du kan dekorere den med de smukkeste farver og pailletter eller lave den til en dyster monstermaske eller måske skal det være superheltens forklædning? Du bestemmer helt selv.

I kreahjørnet er der også gjort klar til, at du kan lave fastelavnsris lige efter din egen fantasi. Det kan både pynte derhjemme og bruges til at slå far og mor ud af sengen, hvis de sover for længe i feriedagene.

Opgave- og genstandsjagter

I museets udstilling ”Glimt af Horsens” kan du gå på opgavejagt. Hvis du svarer rigtigt på alle opgaverne, kan du hente en lille præmie i museets skranke.

Genstandsjagten foregår i hele museet. Her skal du finde forskellige genstande, der gemmer sig rundt omkring i vores udstillinger. De kan være svære at finde, men hvis det lykkes for dig, er du med i en konkurrence om en børnebog fra Museumsbutikken.

Vi glæder os til at se hele familien til nogle hyggelige timer på Horsens Museum!

Horsens Museum, Sundvej 1A, 8700 Horsens. Gratis

 

Vinterferie på Museum Vestsjælland i uge 7

Vinterferien står i middelalderens tegn med aktiviteter der er velegnet til hele familien

Mal våbenskjold på Sorø Museum tirsdag den 11. februar kl. 11-16 og torsdag den 13. februar på Holbæk Museum kl. 10-16. Museets formidler vejleder med valg af farver og motiver til et helt personligt skjold lige til at tage med hjem.

Gå i arkæologernes fodspor på Odsherreds Museum onsdag den 12. februar kl. 11-15. Lær teknikker og få hjælp og vejledning af erfarne detektorfører til at finde spor fra oldtid og middelalder i museets store have.

Byg med tegl på Kalundborg Museum onsdag den 12. februar kl. 10.30-16.00 og på Slagelse Museum torsdag den 13. februar kl. 11-16. Miniature husbyggeriværkstedet er åbent for hele familien til eksperimenter med forskellige byggematerialer og - teknikker. 

Mal på lærred på Ringsted Museum og Arkiv onsdag den 12. februar kl. 11-16. Bliv inspireret af middelalderens motivverden og mal selv et maleri med vejledning af museets formidler.

Se mere på vestmuseum.dk

 

Vikingeskibsmuseet  Vinterferie- Skibet er ladet med? 

I vinterferien fra den 8. – 23. februar kan du blive klogere på vikingerne og tage med på en rejse ind i vikingernes verden. Følg ruten på kortet, brug opdagelsessættet og løs i fællesskab spændende og sjove opgaver undervejs.

I vinterferien kan børn og voksne drage ud på en anderledes opdagelsesrejse, der fører rundt i alle kroge af Vikingeskibsmuseets udstillinger.
Vi holder også åbent i 'Vikingernes vinterværksteder', og hele familien kan komme med på en spændende og inddragende familierundvisning, hvor vores engagerede guider fortæller om vikingernes togter til fremmede kyster.

Opdagelsesrejse rundt på museet
Skibet er klar, og kursen sat mod spændende opgaver - vi ønsker go' vind på rejsen rundt på museet!
I køber opdagelseshæftet i Museumsbutikken og så starter rejsen rundt på Vikingeskibsmuseet, hvor I blandt andet skal finde skjulte detaljer på vikingeskibsne, klæde jer som sømænd, skrive med runer og meget, meget mere.
I alt skal der findes 10 poster hvor opgaverne skal løses. Når I er kommet hele turen igennem, er der en flot præmie for et veludført togt!
Opdagelsessættet koster 25,00 DKK

Gå med i vikingernes vinterværksteder
I værkstedet kan du prøve kræfter med at lave nogle af de ting og sager, som man havde i vikingetiden: 

Sy din egen læderpung
Design smykker af vikingernes glasperler
Design vikingeperler af fimo-ler
Lav din egen amulet af gevir og horn
Skriv dit navn med runer
På togt - familierundvisning 
Tag med på familierundvisninger, hvor der er sat fokus på vikingernes togter. 

På handelsrejsen møder du købmanden 'Ottar' på hans rejse fra det nordlige Norge til handelsbyen 'Hedeby' i det sydlige Danmark.
Alle deltagere inddrages som besætning i fortællingen og bliver en del af historien. 

Stig ombord
Stig ombord på et vikingeskib og få oplevelsen af at være på en foranderlig sørejse over åbent hav. Alt det man ser, hører, føler og mærker, når man står til søs i et vikingeskib, mens dagen går fra klar og lysende morgenstund til et omsluttende nattemørke, og vejret skifter fra vindstille og blændende solskin til storm, torden og høj sø.

 

Vinterferien på Moesgaard, 8.-16. februar, tager udgangspunkt i museets aktuelle særudstilling ’På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum’.

Fortunas hjul
Drej på Fortunas hjul og få bestemt din rolle i datidens Pompeji. Er du den rige handelsmand, den unge dame, en bagerdreng eller slave? Med en oplevelsesbog i hånden bestemmer du selv din helt unikke rejse gennem udstillingen. Hvert eneste valg kan betyde, om du overlever Vesuvs vulkanudbrud i 79 e.Kr. eller ej. Aktiviteten er rettet mod børn 8-15 år og voksne.

Lørdag 8.- søndag 16. februar kl. 11.00-16.00

Følg Jafar og Saga gennem ’kighuller’
De yngre medlemmer af familien kan følge fortællingen om de romerske børn Jafar og Saga gennem de særlige ’kighuller’ og ’lyttekopper’ i børnehøjde, der findes flere steder i udstillingen. 

Lørdag 8.-søndag 16. februar kl. 10.00-17.00 (onsdag 12. februar 10.00-21.00)

Gratis filmfremvisning i vinterferien
Tag med Asterix og Obelix på eventyr eller mød halvguden Herkules, når vi viser film for hele familien i auditoriet.

Lørdag 8. februar kl. 10.30 – Asterix  og Vikingerne
Søndag 9. februar kl. 10.30 – Asterix og De Olympiske Lege
Mandag 10. februar kl. 10.30 – Asterix og Obelix: Mission Kleopatra
Onsdag 12. februar kl. 10.30 – Herkules (Disney)
Torsdag 13. februar kl. 10.30 – Asterix og Obelix: Mission Kleopatra
Lørdag 15. februar kl. 10.30 – Asterix og Obelix og Briterne
Søndag 16. februar kl. 10.30 –Asterix og Vikingerne
Til det lidt mere voksne publikum vises onsdag kl. 18.15 den Oscarvindende film fra 2000, Gladiator, med Russell Crowe i hovedrollen.

Pris: Det er gratis at se filmene. Vil du være sikker på en plads, så reservér via Moesgaards hjemmeside. Børn under 14 år skal være i følgeskab med en voksen

 

Fængselsmuseet i vinterferien 2020

Verdens vildeste flugt i VR

Flygt gennem en 18 meter lang tunnel med Virtual Reality. Fangen Carl August Lorentzen gravede i 1949 en tunnel under fængslets forgård og flygtede ud i friheden. I Fængselsmuseets nye VR-oplevelse kan du selv prøve at kravle gennem Lorentzens tunnel. I det virtuelle univers er du udstyret med en lygte og en murerske. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder? Prøv det – hvis du tør!

 I vinterferien kan du flygte fra fængslet med vores nye VR-oplevelse

Rundvisningen ”Det utætte fængsel” 

”Det utætte fængsel” sådan lød overskriften på en avisartikel i sommeren 1984. Desværre - for fængslet - var det hverken en artikel om dryppende vandhaner eller utætte pakninger. På statsfængslet var det nemlig ikke vandet som sivede, men fangerne. I vinterferien skal det bl.a. handle om nogle af de tilfælde, hvor fængslet ikke kunne holde tæt og en fange forsvandt. På rundvisningen kan du høre om undvigelser, som involverede så forskellige ting som et gyngehestehoved, en svævebane og en tur i kloakken.   

Børneaktivitet

Når du besøger Fængselsmuseet i vinterferien, kan du låne en helt særlig nøgle, der giver dig adgang til museets børneaktivitet. Med nøglen i hånden skal du finde 5 poster og låse dem op. Så får du adgang til nogle korte videoer, hvor en fange fortæller om hverdagen i et fængsel. Han stiller dig også nogle opgaver, som du skal løse. Du kan f.eks. prøve, om du kan finde den hemmelige besked, du kan gennemgå en celle for skjulte genstande, og hvis du har lyst, kan du prøve en fangedragt i børnestørrelse. Aktiviteten er målrettet børn i alderen 4 til 10 år og deres voksne, men alle er velkomne.

·         Fængselsmuseets ferieaktiviteter starter lørdag den 8. februar og slutter søndag den 16. februar 2020. Der tilbydes seks daglige rundvisninger med en varighed af ca. 60 min. En rundvisning koster kr. 35 pr. person, når entréen er betalt.

·         Børneaktiviteten tilbydes dagligt og er gratis efter betalt entré.

·         VR-flugten tilbydes dagligt fra kl. 11.00 til kl. 16.00 og er gratis efter betalt entré. 

·         Få mere information og bestil billet på www.fængslet.dk eller tlf. 76 10 00 11.

 

[Historie-online.dk, den 29. januar 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Skærbæktæpper
HistorieLab: Da Danmark var en slavenation
Rundetårn sætter historien i centrum