Menu
Forrige artikel

Historisk køkkenskole

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1831

 

Byder sommerferien på lidt for mange pølser på grillen og is fra kiosken til børnene? Så er det måske på tide at få lidt god gammel madkultur ind som lidt modspil til fastfood og friture! På museet på Mosede Fort har børn nu mulighed for at komme på historisk køkkenskole i sommerferien. Museet afholder i alt 4 køkkenkurser af én dags varighed tirsdag – fredag d. 30. juli til 2. august alle dage kl. 11 – 14. 

I fire dage i sommerferien byder husholdningslærerinden indenfor i køkkenet, når der skal laves sund efter gamle opskrifter. Iført det stive hvide forklæde skal du i de gammeldags vandrekøkkener lave et historisk måltid efter originale opskrifter, som man kunne have spist det i Danmark under 1. Verdenskrig. Museets husholdningslærerinde, Frederikke Heick, vil på kurset hjælpe alle deltagerne trygt igennem madlavningen, og hun lover, at der nok skal komme både velsmagende og sund mad på tallerkenerne, når dagen er ovre.

Spar på energien! – tilbered din mad i en høkasse!
Under 1. Verdenskrig manglede der mad og brændsel i hele Europa, og også i Danmark steg priserne på fødevarer, og der var lange køer foran butikkerne. I de allerfleste husholdninger lavede moderen mad. Hun skulle nu lære at tilberede de sparsomme råvarer, så maden blev velsmagende mad, næringsstofferne bevarede og med brug af mindst mulig brændsel. Som hjælp hertil blev der udbudt kurser, hvor husholdningslærerinder kom ud over alt i Danmark med transportable vandrekøkkener og lærte husmødrene nænsom tilberedning med brug af høkasse. Kom og lær om mad, smag og sundhed dengang og nu og få gode tips og ideer fra husholdningslærerinden, så du selv kan lave energibesparende, klimavenlig, lækker, historisk mad hjemme.

For børn i alderen ca. 10-15 år.

Tidspunkt: 30/7, 31/7,1/8 og 2/8. Alle dage kl. 11-14.

20 kr. Mad er inkluderet i prisen. Tilmelding nødvendig. Se hjemmeside.

Mosede Fort, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve

Billedet på forsiden: For 100 år siden tog husholdingslærerinderne rundt i hele landet for at lære fra sig til landets kvinder. Billedet er fra Ankerhus Husholdningsskole.

[Historie-online.dk, den 22. juli 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nyt om kejser Nero
Museum på Rejsen 59: Nice
OOA åbner sit eget museum