Menu
Forrige artikel

Mord og æblemost i Roskilde

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1553

 

I efterårsferien kan hele familien rejse tilbage i tiden og hjælpe med at opklare et mystisk mord på Roskilde Museum anno 1909. Senere kan tørsten slukkes i æblemost til æblefest i Lützhøfts Købmandsgård

Året er 1909, og politiet er på bar bund i sagen om mordet på museet. Derfor har de inviteret alle kløgtige hoveder til at hjælpe med at opklare sagen.

“Det kræver godt samarbejde at løse mysteriet på museet, så det er en perfekt familieaktivitet til efterårsferien,” fortæller museumsinspektør Dorthe Godsk Larsen fra Roskilde Museum.

Efter at have læst politirapporten grundigt bliver familierne sendt rundt på museet for at finde spor og udspørge vidner og mistænkte. Måske møder de arkæologen i oldtidsudstillingen eller lærerinden i skolestuen og bliver klogere på, hvem der står bag mordet.

I ‘Mord på museet’ kommer man bag om kulisserne på museet og ser huset fra en lidt anden vinkel. Men man er også velkommen til at gå på opdagelse i vores udstillinger,” fortæller Dorthe Godsk Larsen.

I særudstillingen ’Grethe – en våbenmodtagelse’ kan man følge den svenske kunstner Anna Kristensen, dykke ned i sin danske fars historie som modstandsmand syd for Roskilde.

Æbleuge i Lützhøfts Købmandsgård

Efter en udfordrende detektivjagt på Roskilde Museum kan man tage til hyggelig æblefest i Lützhøfts Købmandsgård, som har åbent hele efterårsferien fra kl 11 - 17.

Her kan familien få fyldt op i slikskålen og thedåsen, og et udvalg af smagfulde og nostalgiske æblevarer.

Som noget helt særligt kan man købe æblepakker til børn for en 10’er, der er sprængfyldt med sjove æbleoverraskelser. Og kan man slet ikke få nok af æbler, kan man tage på æblejagt i købmandsgården.

Få et overblik over alle ROMUs efterårsferieaktiviteter i Roskilde, Lejre og Frederikssund her

 Mord på museet, Roskilde Museum, Skt. Ols Stræde 3

[Historie-online.dk, den 30. september 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 12: Slavevåben
DANMARK PÅ FILM
Museumsnumre 11: Kurvestole