Menu
Forrige artikel

Ny museumsdirektør for Den Gamle By

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 722

 

Bestyrelsen for Den Gamle By har nu udpeget Julie Rokkjær Birch som afløser for museets mangeårige direktør Thomas Bloch Ravn. Den nye museumsdirektør tiltræder 1. april 2024.

Julie Rokkjær Birch er 40 år, uddannet i litteratur og kunsthistorie ved Aarhus Universitet og i øjeblikket direktør for Museum Jorn i Silkeborg. Fra 2019 til april 2023 var hun direktør for Kvindemuseet, som i hendes tid ændrede navn til KØN og før den tid var hun inspektør ved både Skovgaard Museet i Viborg og Skagens Kunstmuseum. Derudover har hun sæde i flere bestyrelser og er også flittig som kulturskribent.

Formand for Den Gamle Bys bestyrelse Peter Kjær oplyser, at 32 havde søgt den opslåede stilling, og at udvælgelsen er sket efter en meget grundig proces. Blandt de indkomne ansøgninger blev seks kandidater udvalgt til første samtale, og af disse gik tre videre til en anden samtale, som endte med, at et enigt ansættelsesudvalg pegede på Julie Rokkjær Birch.

Ansættelsesudvalget har fundet, at Julie Rokkjær Birch, er den kandidat, der bedst lever op til udfordringerne med at bruge museets stærke udgangspunkt til at skabe fortsat fremgang. ”Hun præsenterede under samtalerne stor forståelse for museets dna og en stor veneration for alt det, som Den Gamle By står for. Derudover havde hun nogle spændende visioner, og hun udviste stor respekt for det at lede en så stor og forskelligartet organisation som Den Gamle By”, udtaler bestyrelsesformanden.

Foto: Den Gamle By

Julie Rokkjær Birch glæder sig til opgaven: ”Jeg er glad og ydmyg over, at jeg får lov til at føre Den Gamle Bys imponerende succeshistorie videre. Jeg har altid følt mig hjemme i Den Gamle By, og jeg ser stedet som vores allesammens fælles hjem, hvor erindringer, følelser og drømme får lov til at komme til udtryk”.

Hun fortsætter: ”Den Gamle By ligger i hjertet af Aarhus, men museet er hele Danmarks hjerte. Et hjerte, der banker i et eventyrligt tidsparadoks omkring nuet - med fortiden som både spejl og billede på mulige fremtider. Vi har brug for denne særlige tidsrejse for at kunne forstå og løse samtidens og fremtidens udfordringer.  Og vi har brug for den ro, fordybelse og for de fællesskaber, der følger med”.

Sammen med medarbejderne, bestyrelsen og samarbejdspartnere glæder jeg mig til at videreudvikle og aktivere de fantastiske rammer. Den Gamle By skal fortsat være en danmarkshistorisk attraktion i verdensklasse, som med høj faglighed beriger det enkelte menneske og kvalificerer den offentlige samtale”, siger Julie Rokkjær Birch, som bliver museets sjette direktør siden grundlæggelsen af Den Gamle By i 1914.

Den nu snart afgående direktør Thomas Bloch Ravn har været spændt på, hvem der skulle afløse ham. ”Det er ikke let at give sit livsværk videre, men jeg er tryg ved, at det er Julie, som tager over. Alting har sin tid, og jeg synes, det er passende at stoppe, når jeg 31. marts 2024 fylder 70. Og så glæder jeg mig til at følge med i, hvordan Julie og det, som mange af mine udenlandske kollegaer kalder mit ’dream team’, i de kommende år vil udvikle Den Gamle By til nye højder”.

[Historie-online.dk, den 28. november 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museum på Rejsen 44: Hong Kong
Dansk Historisk Fællesråd
Historiens Aktører