Menu
Forrige artikel

Nyt medlem af DHF

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1451

 

Museet for Forsyning og Bæredygtighed

Dorf Møllegård - Storskovvej 39 - 9330 Dronninglund

 

Museet var tidligere kendt som Museerne i Brønderslev Kommune. Museets nye strategi fokuserer museets arbejde på forsyning.

Dette gøres gennem forskning i og formidling af opdyrkning og drift i henholdsvis Vildmosen, Sømosen og Storskoven og energiudvinding fra drift af møller.

Udgangspunktet for forsyningshistorien er mennesker i samspil med natur, mennesker der samler sig for at sikre overlevelse og størst mulig succes.

Dorf Møllegård

Samfundsdannelser – i moserne, i landsbyerne, omkring slottene, i købstaden - mennesker i Vildmosen, Møllerne og på Jyske Ås.

For at forstå nutiden må man kende fortiden. Forsyning har gennem historien været en både hård og forurenende affære.

Heldigvis er vi i Danmark gået forrest i udviklingen af mere bæredygtig forsyning, bæredygtig drift og bæredygtig levevis. MOSƧ’ fokus på forsyningshistorie rækker ikke kun ind i historien.

Museet ønsker at anvende viden om fortiden til at skærpe menneskers fokus på og forståelse for bæredygtighed, forsyning, opdyrkning og drift nu og i fremtiden.

Se hjemmesiden

Museet for Forsyning og Bæredygtighed er nyt medlem af Dansk Historisk Fællesråd og dermed med til at støtte historie-online

[Historie-online.dk, den 22. september 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 45, 2022
Sydvestjyske Museer og Nationalmuseet i samarbejde
13.000 års historie fra Esbjerg Kommune