Menu
Forrige artikel

Holocaust og andre folkedrab

Kategori: HistorieLab
Visninger: 1067

 

Historielærere har nu mulighed for at få ny inspiration til undervisningen om Holocaust og andre folkedrab.

Det sker gennem en række nye kurser, seminarer og webinarer, der sætter fokus på det komplekse emne – et emne, som er blevet indføjet i de faglige mål for ungdomsuddannelserne og forventes at blive et kanonpunkt i historie i folkeskolen.
 
Holocaust og andre folkedrab er allerede nu en del af historieundervisningen, og emnet har stort potentiale til god og relevant undervisning. Kom og få input til valg af materialer og andre redskaber; indsigter fra den internationale forskning i undervisningen og forslag til at gøre mere ud af holocaustemnet.

Der findes en række dilemmaer inden for undervisning i Holocaust og andre folkedrab. Det kan eksempelvis handle om, hvilke typer af materialer historielærere og -undervisere kan benytte i undervisningen. Hvilke billeder der skal vælges, særligt, fordi der findes forfærdelige billeder fra disse begivenheder. Men det kan eksempelvis også handle om, hvordan man taler med eleverne, på forskellige klassetrin, om en så voldsom begivenhed. Det er blandt andet noget af det, kurserne og seminarerne vil give inspiration til – og samtidig præsentere noget af den viden der eksisterer om Holocaust og andre folkedrab.

Se hjemmeside

[Historie-online.dk, den 12. april 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kildebank om køn og seksualitet
Svenskerne - nabovenner eller arvefjender?
HistorieLab: Genforeningen