Menu
Forrige artikel

Stenalderjægerens paradis

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1410

 

Områderne i og omkring Roskilde fjord har været central for arkæologerne, så længe den arkæologiske forskning i stenalderen har eksisteret. Frederikssund Museum, Færgegården inviterer 13. maj til endnu et foredrag med afsæt i arkæologien i lokalområdet og ved Roskilde fjord. Denne gang om stenalderforskningens historie. 

For ca. 9.000 år siden trængte saltvand fra Kattegat ind i den lavtliggende floddal, der på dette tidspunkt afvandede store dele af Nordsjælland. Herved blev det tidligere flod- og sølandskab omdannet til Roskilde Fjord. Gennem de følgende ca. 3.000 år udviklede dette dynamiske landskab sig til at blive stenalderjægernes foretrukne opholdssted, på grund af de gode muligheder for blandt andet jagt og fiskeri.

Da udforskningen af jægerstenalderen tog sin spæde begyndelse for godt 150 år siden, var Roskilde Fjord derfor et helt naturligt valg for datidens arkæologer. Her kunne de gøre mange fund, som vidnede om stenalderfolket levevis. 

Foredraget vil give et historisk overblik over forskningshistorien, fra de første spæde undersøgelser i 1840-erne og frem til i dag, med særligt fokus på de arkæologiske undersøgelser, der er foretaget af Færgegårdens arkæologer.

Foredragsholder: Søren A. Sørensen, Museum Lolland-Falster.

Arkæologien er din - I hele 2019 sætter ROMU ekstra fut under arkæologien. Kom tæt på mennesker, der var her før dig gennem en række arrangementer i Lejre, Frederikssund og Roskilde. Med byvandringer, sjove og anderledes familieaktiviteter, nørdeforedrag, åbne udgravninger, udstillinger og meget mere.

13. maj kl. 19:00 – 21:00 (museet åbner kl. 18:00). Pris: kr. 50,-
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

[Historie-online.dk, den 7. maj 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Julekrybber i Randers
Museum på Rejsen 11: CNCS i Moulins
Jens Winther og Jørgen Lønborg Friis - Historiens Aktører nr. 25