Menu
Forrige artikel

Tidsskriftet Kulturstudier

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2751

 

Tidsskriftet Kulturstudier, der er et internetbaseret tidsskrift, er din vej til at holde fingeren på forskningspulsen. Vi er et lille dansk tidsskrift, der udgiver fagfællebedømt forskning indenfor kulturhistorie, etnologi, folkloristik og lokalhistorie.

Tidsskriftet udgives i regi af Dansk Historisk Fællesråd og udkommer to gange om året. Artiklerne i Kulturstudier er gratis og kan hentes elektronisk på Tidsskriftetkulturstudier.dk. Ofte publicerer vi forskningsartikler med lidt skæve, overraskende og spøjse vinkler.

I den nyeste udgave præsenteres artikler om senmiddelalderen, det tidlige 20. århundrede og de seneste par års flygtningekriser.

Mark Vacher har med inspiration fra filosoffen Hannah Arendt rettet blikket mod flugten som et eksistentielt vilkår, når han i artiklen ”Flygtningens vilkår” udfolder sit etnografiske studie af flugten og dens følger hos syriske flygtninge i Libanon.

Tina Langholm Larsen stiller skarpt på det 20. århundredes transnationale kulturudveksling, når hun i artiklen ”Dansker først og Amerikaner saa?” undersøger hvordan dansk-amerikaneres hjemlandsturisme er blevet anvendt som et redskab til at producere transnational, dansk identitet.

Med Frederiks Lynge Vognsens artikel ”Fra Bonde til Konge” har du mulighed for at dykke ned i senmiddelalderens skatter og deres bevægelser. Artiklen undersøge, om det kan være meningsfuldt at analysere og fortolke den økonomiske relation mellem bønder og øvrighedsmagter i den Bois-inspirerede to-kars-model.

Du kan finde både nye og gamle numre på vores hjemmeside tidsskriftetkulturstudier.dk og holde dig opdateret med fremtidige udgaver ved at følge vores Facebook-side.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Arbejderhistoriefestival på Arbejdermuseet
En kæmpe privat samling af hestevogne
Den Internationale Auschwitzdag