Menu
Forrige artikel

Rejsen - ny særudstilling på MoMu

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 7776


Særudstillingen ’Rejsen’ sætter fokus på dét, vi har fælles. Udstillingsgæsten føres ind i et fysisk landskab og præsenteres for en visuel fortælling om menneskets rejse spændt ud mellem de to yderpunkter: fødslen og døden. Udstillingens hovedelement er en film, hvor vi kommer ansigt til ansigt med de syv af menneskets grundvilkår: fødsel, angst, kærlighed, tro, tab, rationalitet og død. Filmen, der er skrevet og instrueret af Christoffer Boe og produceret af Zentropa, er optaget på jordens syv kontinenter

Filmisk og sanselig udstilling uden genstande

Udstillingen ’Rejsen’ vil føre udstillingsgæsten ind i et fysisk landskab, hvor man præsenteres for en visuel fortælling om menneskets rejse spændt ud mellem de to yderpunkter fødslen og døden. Fra et barns første åndedræt i Danmark, føres man videre til kærligheden i Afrika, troen i Sydamerika, angsten i Oceanien, tabet i Nordamerika, rationalitet på Antarktis for at se det sidste åndedræt, der tages i Asien, inden kroppen afbrændes.

Fokus på det fælles
Ambitionen med udstillingen er at sætte fokus på det, alle mennesker er fælles om, og de vilkår vi alle møder og lever med i en tid, hvor mange er meget optagede af forskelle og det fremmedartede.

”Som kulturhistorisk museum arbejder vi på Moesgaard Museum med arkæologi og etnografi. Stort set alle de genstande og samfund, vi beskæftiger os med, er forbundet med nogle grundlæggende vilkår for det at være menneske. Grundvilkår, der er fælles for alle mennesker gennem hele oldtiden og frem til i dag, og overalt på jorden til alle tider," siger Jan Skamby Madsen fra Moesgaard Museum. 

Han og museets udstillingsteam har i samarbejde med chef for Filmby Aarhus, Carsten Holst, forhenværende biskop i Aarhus, Kjeld Holm, og filminstruktør Christoffer Boe fra Zentropa defineret filmudstillingens koncept og temaer. Den filmiske produktion er skrevet og instrueret af Christoffer Boe og produceret af Zentropa. Opbygning og iscenesættelse af udstillingen står Moesgaard Museums egen udstillingstegnestue for. 

Særudstillingen præsenteres i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Filmby Aarhus og Zentropa. Den er støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og indgår som en del af kulturhovedstadens program.

Udstillingen kan ses på Moesgaard Museum frem til 26. november 2017

Læs mere her

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Den Gamle By modtager The Luigi Micheletti Award
Ragnarok på Nationelmuseet
Grøn omstilling på Teknisk Museum