Menu
Forrige artikel

Ny podcast: Vild historie

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5095

 

Verden er fuld af vilde historier. I en ny podcast folder Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz glemte kapitler af danmarkshistorien ud.

”At lytte til Vild Historie skal føles som at sidde foran pejsen med et glas cognac og høre en morfar fortælle en god historie fra de syv verdenshave – eller at sidde på det lokale værtshus med en god ven, der åbner med sætningen: ”NU skal du høre en vild historie!”

Sådan forklarer Simon Kratholm Ankjærgaard konceptet bag den nye podcast. Han er historiker, journalist og forfatter, og sammen med Tommy Heisz er han vært på Vild Historie. Hver gang har de to værter en gæst i studiet, som på levende vis er med til at forløse en glemt historie.

”Det bliver et dynamisk og underholdende program,” forklarer Tommy Heisz. – ”Vi vil bekæmpe alt det stive og støvede, som tit er forbundet med historiefaget. Vi bringer virkelige historier, men vi er ikke bange for at skarpvinkle dem, så de bliver spændende og vedkommende for et bredt publikum.”

Vild Historie har premiere på Heartbeats den 25. marts. Her kan lytterne høre historien om branden i Stengade. En aften i november 1975 mistede ni mennesker livet, fordi de ikke kunne slippe ud, da ilden fik fat i en ejendom på Nørrebro. Historiker Rasmus Dahlberg er gæst, og han er med til at rekonstruere fortællingen om en katastrofe, der kom til at forandre København.

Simon Kratholm Ankjærgaard er journalist, historiker og forfatter. Hans seneste bog er en sportshistorisk og biografisk bog om fodbolddommeren Peter Mikkelsen. Han skriver historiske artikler til Magasinet Europa, er moderator på bl.a. Historiske Dage, BogForum og Folkemødet på Bornholm og underviser i journalistik på Johan Borups Højskole.

Tommy Heisz er journalist og forfatter. Hans seneste bog er en dokumentarisk beretning om Den spanske syge i 1918. Tidligere har han bl.a. skrevet om 1930'ernes populære svømmepiger. Han er skribent for Politiken og Bonniers magasin Historie og underviser amerikanske universitetsstuderende i skrivning på DIS Study Abroad.

[Historie-online.dk, den 19. marts 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Arkiv.dk med nye funktioner
Virtuel tidsrejse i Den Gamle By
Peter Jørgensen - Historiens Aktører nr. 12