Menu
Forrige artikel

Den Gamle By får huse fra 2014

Kategori: Arkiv
Visninger: 2617

Om få år kan Den Gamle Bys gæster rejse tilbage til året 2014 og besøge en ny gade. 2014-gaden kommer til at ligge i forlængelse af museets populære bydel med butikker og boliger fra 1974.

I forbindelse med et indsamlingsprojekt med fokus på 2014 har Den Gamle By indledt et samarbejde med Danske Bank, Consol Solcenter og 7-Eleven, der vil være repræsenteret i form af facadebutikker i 2014-gaden. Sidste år indsamlede museet således skilte, møbler, reklamer og facadegenstande fra de tre forretninger.

Mange danskere vil have mødt de tre forretningstyper i gadebilledet i landets byer. Udover genkendeligheden vil butikkerne være med til at fortælle om vores adfærd med indkøb, bankforretninger og personlig velvære, der har ændret sig markant de seneste 40 år. Og når 2014-gaden ligger i forlængelse af kvarteret fra 1974, er det nemt umiddelbart at sammenligne den med 70’ernes forretninger og gademiljø.

Den Gamle By har også indsamlet viden og foto-dokumentation fra pizzeriaer og is-butikker rundt om i Danmark. Det er nemlig tanken, at sultne gæster også skal have mulighed for at smage på 2014. Den Gamle By lavede sidste år en storstilet indsamling af genstande, fotos og historier. På den måde sikrer museet, at det ikke blot er museumspersonalet, der fortæller historien om 2014, men at danskerne – så meget som de nu har lyst – har haft lejlighed til at sætte deres fingeraftryk på historien.

”Vi skal lytte til vores publikum allerede nu, mens vi samler historien ind, og ikke først, når miljøerne skal stables på benene. Tidligere kunne butiksinventar holde mange år, og det var kun varerne på hylderne, der blev fornyet. I dag skiftes facadeskilte, logoer, inventar og varer hyppigt ud alt efter, hvordan moden skifter. Med indsamlingen sikrede vi sammen med vores samarbejdspartnere en masse detaljer, som ellers ville være glemte og ting, som ikke længere ville kunne skaffes”, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

”Vi er utrolig glade for den velvillighed, vi har mødt hos repræsentanter for Danske Bank, Consol Solcenter og 7-Eleven. Med deres hjælp kan vi sikre os, at 2014-gaden kommer til at se historisk korrekt ud i fremtiden”, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Året 2014 markerede 100 års jubilæet for Den Gamle Bys åbning i Aarhus. Realiseringen af 2014-gaden er en del af det store projekt om at færdiggøre de moderne bydele på museet og er støttet af A. P. Møllers Fond.

(februar 2015)

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Den Gamle By indstillet til fornyelsespris
Vikingesmykker fra internetauktion erklæret for danefæ
Falsk Karl den Store-mønt fra Nordsjælland