Menu
Forrige artikel

Gotisk – lær at læse og skrive gotisk

Kategori: Anmeldelser
Visninger: 5557

Af Palle Bundgaard

Udgivet af DIS-Odense (Databehandling i Slægtsforskning), som i fem undervisningsperioder har samlet undervisningsmaterialet til denne bogudgivelse.

Slægtsforskere og andet godtfolk har et stigende behov for at kunne læse gotisk skrift, og også i et eller andet omfang at kunne skrive gotisk tekst. Studerende og forskere ud i historie får med denne bog en rigtig begyndelsesnøgle til mysteriet – gotisk tekst.

Bogen er meget pædagogisk bygget op, og via learning by doing overvindes frygtens barriere, og man fanges af den lette tilgængelighed. Bogen er velegnet til selvstudium, men også som undervisnings-materiale, hvis man er flere, som ønsker at arbejde sammen.

Som supplement til bogen findes hjemmesiden www.gotisk.dk, hvor man på PC’er kan downloade bogens gotiske tekster, gotisk skrivepapir og meget mere, hvilket absolut fremmer indlæringen af de enkelte bogstaver.

Bag i bogen findes en side med links til hjælp og støtte i det videre arbejde med dokumenter skrevet før år 1900, og en side med kildehenvisninger til brug ved det fortsatte arbejde med det gotiske.

En rigtig ”arbejdsbog” der letter tilgangen for begynderen, der får svært ved ikke at fordybe sig yderligere.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Slægtens myter
Slægtshistorie
Vores familiehistorie