Menu
Forrige artikel

Aarhus Byråds arkiv digitaliseret

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 502

 

Den ældste del af Aarhus Byråds arkiv (1867-1940) består af referater fra byrådets forhandlinger vedr. alle sager, som har været på byrådets dagsorden

Både den åbne og den lukkede del af mødereferaterne er digitaliseret af Aarhus Stadsarkiv og er i udgangspunktet frit tilgængelig.

 

Aarhus Byråds arkiv (1867-1940) består af sager, som har været til forhandling på byrådets møder. Alle sager, både dem der har været til forhandling på de åbne og de lukkede møder, er frit tilgængelige for denne periode.

Byrådets trykte og udgivne forhandlinger udgør grundlaget for denne del af byrådsarkivet. De trykte byrådsforhandlinger er udgivet årgangsvis og er inddelt efter mødedato med et referat fra hvert møde. De trykte byrådsforhandlinger er tilgængelige her: https://www.aarhusarkivet.dk/collections/47

Aarhus Stadsarkiv har med hjælp fra vores skare af frivillige digitaliseret de trykte forhandlingerne. Derefter er mødereferaterne opdelt i enkelte byrådssager efter hvert dagsordenpunkt. Til hver byrådssag har den kommunale administration udarbejdet en indstilling, som byrådet forhandler på baggrund af. De administrative indstillinger kaldes i vores registrering 'byrådets journalsager'. Disse er fysiske papirsager, som kan bestilles til Stadsarkivets læsesal ved at opgive journalnummeret gengivet på byrådssagen. Søgning Der kan anvendes kontrollerede søgeord (adresser, organisation, personer). De kontrollerede søgeord er kurateret af Aarhus Stadsarkiv. Man kan også fritekstsøge på normal vis.

[Historie-online.dk, den 15. november 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 73 - Toilet og WC
Spændende start på efteråret i Italien
Operation Bøllebank