Menu
Forrige artikel

Åsum Bro - Danmarks vigtigste

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2414

 

Jørgen Burchardt holder on-line foredrag på din computer. Tirsdag d. 23. marts kl. 16-17.

Broen har til tider været Danmarks vigtigste. Indtil ca. 1578 gik al transport fra Nyborg til Odense over et vad ved Odense Å, men da købmændene i Odense ønskede forbindelse til en ny havn i Munkebo, tvang en stærk kongemagt Vestfyns bønder til at bygge og vedligeholde en bro.

Hør om denne og andre broers betydning gennem historien - og om skiftende tiders lokaladministration, vareudveksling og teknologi. Sandelig om ikke også H. C. Andersen bliver blandet ind i fortællingen.

Indlægsholderen er næstformand i Dansk Vejhistorisk Selskab. Han har en lang række bøger om transportens historie bag sig, bl.a. om danske landeveje og om godstransport. Indlægget er et kapitel fra en kommende bog om danske landeveje og broer.

Foredraget kommer du til ved at trykke på linket herunder fra kl. 15:45. Kom i god tid, så du kan indstille video og lyd på din computer, mobil eller tablet. Alle kan deltage. Send gerne invitationen videre.

https://us02web.zoom.us/j/82646971573?pwd=bFJjclB5WFUwQlpmZWg0OXR4OTgzdz09

Foredraget gennemføres som et Zoom-møde. Her kan du se, hvorledes du foretager indstillingerne: https://deltagerdanmark.dk/zoom/

[Historie-online.dk, den 17. marts 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Arnold Peter Møller - Historiens Aktører nr. 69
Strand- og havjagten på Det Grønne Museum
Carl Kjersmeier - Historiens Aktører nr. 54