Menu
Forrige artikel

Historisk frokost

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2309

 

Der bliver kræset for alle sanserne, når Det Grønne Museum og restaurant Den Gamle Stald serverer fortællinger fra madhistorien med en tilhørende frokost på Gl. Estrup.

Fra fredag den 27. august og fem fredage fordelt over resten af året, byder Det Grønne Museum og Den Gamle Stald, der begge ligger på Gl. Estrup, indenfor til historiske temafrokoster. Med et udspring i madhistorien tager historiker Bettina Buhl gæsterne med på en kulinarisk tidsrejse i museets haver, inden restauratør Kim Thygesen sætter smag på historien med nøje udvalgte retter, der bringer historiens teknikker og smage ind i nutiden smagsunivers.

Madhistoriker Bettina Buhl og restauratør Kim Thygesen serverer mad og fortællinger fra historien til historiske temafrokoster på Det Grønne Museum og Den Gamle Stald, Gl. Estrup.

Madhistorie for alle sanser

Det Grønne Museum er Danmarks nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Og med udgangspunkt i madens historie og et samarbejde med museets restaurant Den Gamle Stald, er det lige til højrebenet at invitere gæster indenfor til en oplevelse, der taler til alle sanser:

- Vi har Madens Hus, den historiske køkkenhave og madudstillingerne, som fortæller danskernes madhistorie, men den historie bliver altså kun ekstra spændende, når man også får mulighed for at smage på den. Derfor glæder jeg mig til at kunne vise gæster rundt og fortælle alle de spændende fortællinger – og så give dem den ekstra oplevelse, det er, at smage på den, fortæller Bettina Buhl, der er madhistoriker på Det Grønne Museum, og som altså vil tage imod gæsterne og guide dem gennem den første del af tidsrejsen.

- Da jeg overtog Den Gamle Stald her på Det Grønne Museum, var en af de ting, jeg glædede mig mest til, at indarbejde historien i et moderne menukort. Og det er netop en af de ting, som gæsterne vil opleve til temafrokosterne: Moderne fortolkninger af klassiske retter og teknikker, så der både bliver noget genkendeligt og noget overraskende, når man sætter tænder i retterne, fortæller Kim Thygesen, der forpagter Den Gamle Stald, og som har udviklet konceptet i samarbejde med Bettine Buhl.

Der er altså lagt i ovnen til en række mættende fredage for både hjerner og maver – og under maden bliver der naturligvis også tid og ro til at nyde smagene og selskabet.

Hvornår sker det?

Allerede fra den 27. august kan gæsterne sætte tænderne i den første temafrokost. Det foregår fra kl. 11 – 14 på Gl. Estrup og temaet er humle. Det betyder guidet gåtur med Bettina Buhl blandt museets bugnende humleplanter, inden Den Gamle Stald serverer mad, der er lavet med øl.

• 17. september er temaet æbler

• 1. oktober er temaet kål

• 5. november er temaet vinter og Mortens aften.

• 10. december er temaet jul.

Se hjemmesiden her

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Jose Martí - Historiens Aktører nr. 1
TV-tips, uge 16, 2024
Juleudstilling på Nationalmuseet