Menu
Forrige artikel

Jul i Nordjylland

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2041

 

Museerne i Brønderslev Kommune

Den 24. november kl. 10-16 er Vildmosemuseet pyntet op til Vendsyssels hyggeligste julestue. Kom og få en snak med købmanden, smag de lækre æbleskiver, der er bagt på det gamle brændekomfur og se det skønne udbud af julegaveideer på julemarkedet, hvor lokale står klar med deres fine produkter. Endelig har du muligheden for at smage og købe nogle af de lækre produkter fra GLADGRIS, der sælger lækre råvarer af 1. klasses kød fra grise som har haft et fantastisk liv på frilandet. 

For børn og barnlige sjæle er der rig mulighed for at udfolde sine kreative evner. Sammen med museets dygtige frivillige kan der nemlig laves både juledekorationer og julepynt. Derudover har du muligheden for at prøve den gamle skolestue, hvor du kan lege skole fra da Bedstefar og Bedstemor var børn.

Den 25. november kl. 11-16 er det Dorf Møllegårds tur til at vise julepyntede stuer og udstillinger frem. Her kan du opleve, hvordan der bages i den gamle stenovn, og smage de berømte jødekager, lækre klejner og nybagte småkager. Du kan også se forestillinger i det gamle dukketeater og høre koret Side by Side synge. Juletræet står smukt pyntet i den fine stue, hvor der også vises hvordan forskellige typer af håndarbejde udføres. Dagen sluttes af med dans om juletræet.  

I særudstillingslokalerne er der julemarked, museets dygtige frivillige er klar i dekorations- og klippe-klistreværkstedet.

Den 25. november er i øvrigt også sidste dag det er muligt at se særudstillingen ”Storskovens Mystik” og købe de flotte udstillede fotografier. 

”Der er tradition for at rigtig mange mennesker deltager i museets julearrangement og vi forventer da også en vis travlhed når dørene åbnes” siger museumsleder Anne Provst. Der er mange ting der trækker i tiden frem mod jul – rigtig mange arrangementer og aktiviteter man kan deltage i, men den autentiske oplevelse på henholdsvis Vildmosemuseet og Dorf Møllegård er helt sikkert værd at bruge nogle timer på. Og så er oplevelsen for hele familien unge som gamle. Velkommen.

 

Hjørring Julemarked

I denne weekend står den på jul og glade dage, når Hjørring Julemarked slår dørene op til endnu en omgang julehygge i smukke historiske omgivelser på Vendsyssel Historiske Museum. Museet er blevet fyldt til randen med stande, og der er aktiviteter for både børn og voksne. Så der er rig lejlighed for at finde nogle af årets helt specielle julegaver, og samtidigt invitere familien på en dejlig hyggestund.

Hjørring Julemarked er byens nye store attraktion i tiden op til jul, hvor man kan møde små og store lokale handlende, i alle mulige former for håndværk.

Op til 40 stande kan man gå på opdagelse i, og der er alt fra juledekorationer, keramik, garn og bjesk til planter, smykker, broderi og meget, meget mere. De mange stande, som er fordelt ud over hele museet, har noget for alle nysgerrige.

Lørdag d. 24. november klokken 11 åbner Hjørring Julemarked og de mange stande. Der er hestevognskørsel hele dagen, og tombola, hvor overskuddet går til hospitalsklovnene på Sygehus Vendsyssel. Der er også mulighed for at klippe julepynt med familien og bedsteforældre, og så har den Gamle Købmandsbutik selvfølgelig også åben – hvor man nu endelig igen kan købe den lokalklassiske Hartmann-spegepølse – friskt leveret fra slagteren i Sindal efter original opskrift fra 1931.

Der er skattejagt for de små, hvor de skal finde skjulte ting på museet, og har mulighed for at vinde en gave.

Klokken 11 er der højtoplæsning af de vildeste vikingejuleeventyr, og klokken 12 optræder Mini- og mellemkoret fra Hjørring Privat Realskole. Klokken 13 kan man møde Raunsmed-slagteren, der vil slagte ænder på gårdspladsen, og så er der selvfølgelig mulighed for at bestille årets and ved samme lejlighed.

Dagen efter, søndag d. 25. november, starte Hjørring Julemarked op igen kl. 11, hvor alle knap 40 stande igen er repræsenteret. Klokken 11.30 vil man kunne høre museumsdirektør Anne Dorthe Holm fortælle om, hvordan det var at holde jul i gamle dage.

Denne dag rykker de strikkeglade mennesker fra Strikkecaféen også ind i museumscafeen, så her er der god mulighed for at snakke om garn og opskrifter mv. Man kan endda selv medbringe sit eget nørkleri, hvis man skulle have lyst til at deltage.

Historie-online.dk, den 20. november 2018

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kjeld har mere end 800 kameraer i sin samling
MARTS
Var Nero egentlig en grusom kejser?