Menu
Forrige artikel

Moesgaard Museum - vinterferie

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2597

 

9.-16. februar står i vinterferiens tegn på Moesgaard Museum, og allerede nu kan vi løfte sløret for noget af det, du kan opleve.

Sand-mandala: De fleste kender nok mandalaen fra de populære malebøger, men faktisk er det et af de ældste religiøse symboler med rødder i buddhismen og hinduismen, og det er ofte brugt som et redskab til meditation. I vinterferien får vi besøg af buddhistiske munke fra Nepal, der i løbet af ugen vil skabeen mandala i sand. Du kan komme og se mandalaen tage form.

Bekymringsbunke: 'Der faldt en sten fra mit hjerte’, siger vi, når vi kan lægge en bekymring eller en uvished fra os. I vinterferien kan du og hele familien være med til at bygge en ’bekymringsbunke’ i sten. Sammen maler vi vores bekymringer på sten og smider dem på bekymringsbunken. Når bekymringerne smides på bekymringsbunken, kan man høre lyden af stenen, der falder fra hjertet. På den måde føler vi os lettere, imens bunken bliver større og større. Når bunken er bygget færdig, vil vi hidkalde en ånd og bede den om at få alle vores bekymringer til at forsvinde. Intet varer evigt – heller ikke vores bekymringer.

Vinterferien vil også byde på en MOMU TALK om tibetansk buddhisme og guidede ture i særudstillingen ’På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader’.

[Historie-online.dk, den 15. januar 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Den militærhistoriske biografi
Husmandsliv for 100 år siden
Museumsnumre 33: Porcelæn