Menu
Forrige artikel

Nyt medlem af DHF

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1617

 

M/S Museet for Søfart -Ny Kronborgvej 1 - 3000 Helsingør

Et 100 år gammelt og helt nyt museum

På afstand er det næsten usynligt, men under jorden – midt i den nyrenoverede Kulturhavn Kronborg og som nabo til Kronborg Slot – ligger Danmarks søfartsmuseum, M/S Museet for Søfart. Følger man de let skrånende broer ned i den gamle tørdok, vil man opleve et af de seneste års mest spektakulære nybyggerier i Danmark.

M/S Museet for Søfart fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis i nyskabende rammer skabt af den prisvindende tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group. Men museet er slet ikke så nyt.

Inden M/S Museet for Søfart slog dørene op for den nye bygning i oktober 2013, havde det haft til huse på Kronborg Slot siden 1915 under navnet Handels- og Søfartsmuseet. Den originale tanke med museet var at fortælle historien om dansk søfart i forhold til handel, fiskeri og militær, men med åbningen af bl.a. Fiskerimuseet og Vikingeskibsmuseet, ændrede fokus sig til formidlingen af den danske handelsflåde fra middelalderen og fremefter.

Se hjemmeside

M/S Museet for Søfart er nyt medlem af Dansk Historisk Fællesråd og dermed med til at støtte historie-online

[Historie-online.dk, den 29. september 20209

Forrige artikel
Se relaterede artikler
April. Très Riches Heures du Duc de Berry
MARTS
Frederikshavn Bedding