Menu
Forrige artikel

Retrodigitalisering

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1291

 

"Det hjælper ikke, at kulturarven findes på nettet, hvis det stadig kun er de samme gamle eksperter, der kan tyde den." Politiken var forbi Aarhus Stadsarkiv til en artikel den 3. april om Retrodigitaliseringsprojektet, der koordineres herfra.

Der er flere og flere arkiver med, som sammen med de mange frivillige føres ind i brugen af kunstig intelligens og computerprogrammet Transkribus, der kan transskribere og læse håndskrevne dokumenter.

Senere på dagen fulgte P1 Orientering trop. Den store interesse falder sammen med en stigende bekymring for brugen af kunstig intelligens generelt. Jeg er overbevist om, at det for arkiverne handler om at tage teknologien til sig og bruge den konstruktivt, udtaler Stadsarkivar Søren Bitsch Christensen fra Aarhus Stadsarkiv. Det er afgørende, at arkiverne skruer op for at lægge autentiske kilder på nettet, for det er dem, de ”intelligente søgemaskiner” i en meget nær fremtid selv vil bruge til at besvare spørgsmål om historien.

Har du lyst, kan du læse om resultatet af arbejdet med at læse 1800-tals håndskrevne kilder på dette link Model til 1800-tallets gotiske håndskrift er på vej – RETRO (retrodigitalisering.dk).

[Historie-online.dk, den 9. maj 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 37, 2023
FEBRUAR
Juleferie på Historie-online.dk