Menu
Forrige artikel

Sommeraktiviteter på Moesgaard

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 440

 

Grauballemanden, gådejagt, nyt kæmpelaboratorie for børn og vikingedage – uanset om man er barn eller voksen, så er der et hav af oplevelser på Moesgaard sommeren 2023.

Oplevelser, der er særligt målrettet børn i sommerferien. Oplev mysteriet om Grauballemanden, bliv forsker i MOMULAB, tag på udendørs gådejagt og meget mere...

Hver dag i sommerferien kan du og hele familien tage med på en af vores spændende guidede ture, hvor du bl.a. kan komme tæt på Grauballemanden, opleve Moesgaards absolutte highlights og se de fantastiske genstande i særudstillingen Ud af kaos med vores dygtige guider. Der er også mulighed for at komme på guidet tur på Herregården Moesgaard eller komme tre meter under jorden på Vikingemuseet med efterfølgende byvandring.

Tag til Moesgaard Vikingedage, der finder sted på Moesgaard Strand 27.-30. juli og oplev vikingetiden helt tæt på. Hele familien kan udforske vikingetidens liv med en række aktiviteter for børn, og opleve autentiske håndværk, handel, mad, lege, sagn og musik. Der vil være et ærligt udvalgt krigerhold, der viser kamp og våben, og et ryttershow med islandske heste.

Studenterudstillingen Aarhus – ind i mellem. 55 antropologistuderende fra Aarhus Universitet inviterer museets gæster til at opleve seks forskellige udsnit af Aarhus, som sætter hverdagslivet i et nyt lys. Udstillingen opfordrer til at dykke ned under vandet, op igennem byen, bag om kulissen og ud i natten.

Danefæ og fritidsarkæologer. Museet har fået en ny, stor montre, hvori der udstilles aktuelle arkæologiske fund. Vi kalder montren ’MOESGAARD HIGHLIGHT’. I montren kan du lige nu se danefæ, der er blevet fundet i Østjylland af fritidsarkæologer ved hjælp af metaldetektorer og høre historierne bag fundene.

Du kan også se Gokstadbåden, der er udlånt fra Norge, og oldtidsudstillinger om stenalderen, bronzealderen, jernalderen, vikingetiden og middelalderen.

Se hjemmesiden

[Historie-online.dk, den 28. juni 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Tag et kursus i danmarkshistorie!
Michail Kalasjnikov - Historiens Aktører nr. 39
Seminar: Den lille bys historie