Menu
Forrige artikel

Oskars pletskud

Kategori: Bøger
Visninger: 7677

Af Karsten Merrald Sørensen, ph.d., konstitueret museumsleder, Fredericia

Oskar Jensen var pressefotograf i Vejle, hvor han gennem mere end 30 år fotodokumenterede livet i og omkring Vejle fra 1940’erne til Vejle Amts Folkeblad. Pressefotografer fik den opgave at dokumentere hverdagens begivenheder, både store og små. Gennem dette lange fotoliv har Oskar Jensen dermed bevaret store dele af Vejles historie, og det kan kun anbefales, at denne type bøger bliver udgivet. Det er dog ikke nogen nem opgave.

Pressefotografer har i forbindelse med deres arbejde optaget mange billeder. Disse findes ikke som nu digitalt på en server. De findes som negativer, og der er tale om et stort antal. I 1955 mente man på Vejle Amts Folkeblad, at Oskar Jensen i sine første ti år som pressefotograf havde optaget ca. 25.000 stk. Det er et kolossalt arkiv, og vigtigt for eftertiden. En del af Oscar Jensens samling blev afleveret til Vejle Stadsarkiv efter Oskar Jensens død i 1985.

Oskars pletskud er en rigtig fin fotobog, hvor billedarkivar på Vejle Stadsarkiv, Vibeke Østergaard, er forfatteren. Først bringes et afsnit om Oskar Jensens liv og arbejde. Herefter har Vibeke Østergaard udvalgt særlige billeder til fortællingen om Vejle set gennem Oskar Jensens objektiv i årene 1953 til 1965. Disse billeder ledsages af en kort beskrivende tekst omkring billederne. Det er en flot og fin bog, der bidrager til erindringen om Vejle i tiden 1953 til 1965.

Historie-online.dk, den 9. januar 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Bogenseslagteren
Zoom København
Danmarks Teglværker. Skanderborg