Menu
Forrige artikel

Fiskerdrengen og Emily

Kategori: Anmeldelser
Visninger: 2214

Af Marie Conradsen, skoleelev, Vejle

Fiskerdrengen og Emily er en bog for unge læsere. Bogen foregår i det gamle København, og den giver et billede af, hvilket virvar det gav, da den engelske flåde overrasker hovedstaden med et terrorbombardement.

Bogens handling: 
Søren, en 14-årig fiskerdreng, bor i København, og året er 1807. En helt almindelig dag på Kildemarkedet, hvor Søren, som altid dagdrømmer om at blive søkadet, møder den smukke engelske kunstrytterske, Emily, og hendes hest Pasha, og Søren bliver med det samme forelsket. Emily er ikke meget for at snakke med Søren, da han er en fattig fiskerdreng, men da København bliver angrebet af englændernes talstærke flåde, der med ét forvandler byen til et stort brændende helvede, må de to holde sammen for at overleve. Det bliver hurtigt et farefyldt eventyr med hemmelige spioner, engelske soldater, flugten fra bomberne, og også Søren og Emilys venskab kommer på en prøve. Men heldigvis er deres bånd stærkere end alverdens bomber.

Bogens hovedpersoner:
Søren: Søren er en dreng der har haft det svært, men trods trange kår er han en livsglad dreng og en rigtig dagdrømmer. Han er meget modig og god til at tage ansvar og sætter sit eget liv på spil for andre, også for dem der ikke altid har behandlet ham lige godt. Det er med hans gode hjerte og store mod, at han og Emily sejrer til sidst.

Emily: I starten er Emily bare en engelsk snob, men da hun møder Søren, tør hun lige så stille op og viser sig at være en pige med mod og en stærk vilje. Hun har et klogt hoved og får med sin evne til at holde hovedet koldt reddet hende og Søren ud af en masse problemer.

Bogen strækker sig ca. over et år, og foregår i København i 1800-tallet. Overordnet er bogens tema at overleve i krigens hede og sammenhold af uventede venskaber, og jeg mener hensigten med bogen er, at hvis man tror på, at tingene kan lykkes, så gør de det for det meste også.

Jeg synes bogen er rigtig god og fortalt på en meget livlig måde. Man kommer rigtig ind i personernes liv og tankegang, og hvordan det var at leve den gang, hvor man måtte lære at klare sig selv. Det er ikke en svær bog at læse, men den er lidt lang, og jeg vil mene, det er en bog for unge mellem 14-16 år.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Med døden i hælene
Soltemplets hemmelighed
Anna fra Rudkøbing