Menu
Forrige artikel

Ny guidebog til Den Gamle By

Kategori: Bøger
Visninger: 4478

 

Den Gamle By er en tidsrejse, hvor man som besøgende næsten føler, at man bliver ét med historien fra de ældste tider til i dag. Den Gamle By er samtidig et levende museum, hvor man møder mennesker fra forskellige tider. Det er et mangfoldigt sted med mange oplevelser og megen viden, som bogen giver nøglen til. Først og fremmest er museet et frilandsmuseum, hvor den besøgende mødes af et stemningsfuldt miljø, og hvor man kan gå tur i tiden fra det førindustrielle samfund i 17/1800-tallet via de moderne tider i 1927 og frem til 1974 med velfærdssamfund og frisind. Rundt omkring møder man museets aktører i historiske dragter, og man kan snakke med dem.

Men der er også oplevelser som den underjordiske tidsrejse Aarhus Fortæller, der med Aarhus som eksempel viser en typisk dansk bys udvikling fra grundlæggelsen i vikingetiden til i dag. Endelig rummer Den Gamle By en række særlige museer og udstillinger, hvor museets klassiske samlinger vises i montrer eller i glas og ramme. Således Plakatmuseet, Smykkeskrinet, Sølvsamlingen, Urmuseet, Fajance- og Porcelænssamlingen og Legetøjsmuseet.

Som guidebog kommer bogen naturligvis godt omkring alle hjørner og kroge på museet, men den supplerer også med sjove og overraskende historier, der rækker ud over museets rammer.

Bogen er rigt illustreret med stemningsskabende og fortællende fotos. Bogen findes i både en dansk, en engelsk og en tysk udgave. Omfanget er148 sider og prisen 50 kr.

 

(Fra pressemeddelelse fra Den Gamle By 6. juli 2018)

Historie-online.dk, den 30. juli 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nye tider for de danske herregårde
Danmarks svar på Indiana Jones
Årets fagbog i Sverige