Menu
Forrige artikel

Europæisk pris til Den Gamle By

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2248

 

Tre medarbejdere fra Den Gamle By har sammen med museumsdirektør Thomas Bloch Ravn været på museumskonference i Kroatiens hovedstad, Zagreb. Under en prisoverrækkelse lørdag aften blev Den Gamle By tildelt en såkaldt ’special commendation’ – en særlig rosende omtale. 
Hovedprisen, European Museum of the Year (også kaldet EMYA) gik til Museum of Ethnography i Geneve i Schweiz.
 
”Vi fik altså ikke hovedprisen, men vi fik vi enormt mange positive kommentarer fra de mange museumsfolk og andre, der hørte vores præsentation af Den Gamle By”, siger Thomas Bloch Ravn. 

Det var Den Gamle By, der forsvarede de danske farver i et felt, der også omfattede Ragnarock i Roskilde og Kongernes Jelling. 
 
Den officielle begrundelse for den særlige omtale lyder blandt andet:
 
”EMYA Special Commendation 2017 gives til Den Gamle By for en innovativ strategi, som har resulteret i et nyt museumskvarter fra efterkrigsperioden med udgangspunkt i 1974”. 
 
Priskomiteen henviser til Den Gamle Bys 1974-kvarter med butikker, lejligheder og virksomheder, hvor man som gæst på museet nærmest kan gå tur i sin egen tid. Man lægger i den forbindelse også vægt på museets bevidste arbejde med at inddrage ”historiens vidner” i form af de mennesker, som rent faktisk boede og levede i de miljøer, som vises i det nye kvarter. 
 
Desuden har det haft afgørende vægt, at museet har inddraget andres viden i opbygningen af bykvarteret. Det gælder for eksempel eksperter inden for teknologier som telefoni, radioteknik, knallerter og biler. Flere laug af eksperter er fortsat tilknyttet Den Gamle By.
 
Endelig har priskomiteen lagt vægt på, at Den Gamle by er et museum, der rækker ud til alle. Det gælder blandt andet særlige tilbud til ældre, der er ramt af demens og museets arbejde med andre marginalgrupper som psykisk handicappede børn og unge.

På billedet ses fra venstre museumsdirektør Thomas Bloch Ravn, museumsinspektør Anna Wowk Vestergaard og bygningskonstruktør Martin Sommer fra Den Gamle By.

historie-online.dk, den 17. maj 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nationalmuseets Tysklands-udstilling
Gårdmalerier
Museumsnumre 53 - Tapet