Menu
Forrige artikel

Herregårdenes Dag 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1328

 

Imponerende bygninger og smukke parker summer af liv den 21. august, når en lang række slotte og herregårde åbner for publikum med et væld af forskellige aktiviteter og arrangementer i anledning af den nationale Herregårdenes Dag.

På Herregårdenes Dag kan man blandt andet komme med på eksklusive omvisninger og spændende havevandringer. Nogle steder kan man opleve levendegørelse, markeder, foredrag og spændende mad. Mulighederne er mange, og der er arrangementer over hele landet. Nogle arrangementer er gratis og andre kræver entré.

Oplysningskampagne for herregårde

Herregårdenes Dag er iværksat af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, og tanken bag begivenheden er at sætte fokus på de danske slotte og herregårde, som er en væsentlig, men ofte overset, del af den danske kulturarv.

”Herregårdenes Dag er en slags oplysningskampagne for de danske herregårde og den historie og kulturarv, de repræsenterer. Historien om de danske herregårde er nemlig en af de vigtigste fortællinger om livet på landet. I Danmark findes omkring 730 herregårde. Det danske landskab er formet af herregårdene, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet. De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om
godsernes enorme betydning – blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet. Med Herregårdenes Dag vil vi gerne invitere folk indenfor, så de får øjnene op for de mange smukke, storslåede herregårdsanlæg, der ligger overalt i landet”, fortæller Marie Kirstine Elkjær, museumsinspektør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Herregårdenes Dag har siden 2019 været afholdt hvert år den tredje søndag i august. Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er tovholder på begivenheden, der er et nonprofit-projekt. Herregårdenes Dag bliver til i samarbejde mellem de deltagende slotte og herregårde.

Programmet for Herregårdenes Dag kan findes på www.herregaardenesdag.dk.

Slotte og herregårde, der deltager ved Herregårdenes Dag 2022

Nordjylland

Havnø Gods
Herregården Hessel
Odden Herregård

Midtjylland

Bustrup
Gammel Estrup
Herningsholm
Kalø Jagtslot
Moesgaard
Middelalderborgen Østergaard
Nørre Vosborg
Spøttrup Borg

Syd- og Sønderjylland

Brundlund Slot
Gram Slot
Sønderskov

Fyn og øer

Erholm Gods
Harridslevgaard Slot

Sjælland

Pederstrup
Egholm Slot
Gavnø Slot
Gisselfeldt Kloster
Gjorslev Gods
Jægerspris Slot
Nysø Gods
Roskilde Kloster
Selsø Slot
Tersløsegaard
Lolland-Falster-Møn
Halsted Kloster
Liselund Lystslot

[Historie-online.dk, den 10. august 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Danmarks adel nu online
Juni. Très Riches Heures du Duc de Berry
Udstilling om H.P. Hanssen