Menu
Forrige artikel

Kommunikation gennem tiden

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 14581

 

Udviklingen inden for kommunikationsformer har været lang og begyndte for mange år siden. De seneste 30 år har denne udvikling dog taget fart. Dette er delvist resulatet af opfindelsen af internettet, som kom til i start 90'erne. Internettet har åbnet op for mange forskellige kommunikationsformer og sociale medier, som Facebook og Instagram. Hvad bliver den næste nye ting? Er sms'en død om få år, da chatapplikationer har taget over? Det bliver spændende at følge. Scroll dig igennem tidslinjen og se udviklingen af kommunikationsmetoder gennem tiden, startende fra hulemalerier som vi kan spore tilbage til 30.000 FKR.

Hulemalerier er den første visuelle kommunikation i historien. Vægmalerierne blev lavet med farvede mineraler, som okker, hæmatit og kul. Der findes ikke et endeligt svar på, hvad målet med vægmalerierne var, andet end at det var en visuel repræsentation af homo sapiens kommunikation. Meget få vægmalerier illusterer mennesker, hvorimod mange af dem illustrerer dyr som bisonokser, urokser, heste og hjorte. Disse malerier menes at være en overtro som skulle øge antallet af dyr og dermed hjælpe homo sapiens' jagt. Det vides ikke med sikkerhed, hvilket vægmaleri, der er det ældste i verden. Det menes dog at være fundet i Cueva De Los Aviones i Spanien. De kan potentielt være omkring 115.000 år gamle og lavet af neandertalerne.

Kilde: https://news.nationalgeographic.com/2018/02/neanderthals-cave-art-humans-evolution-science/

30.000 FKR

Piktogrammer

Piktogrammer er en visuel kommunikationsform, som giver information ved hjælp at illustrationer. Et piktogram er et symbol, eller en visuel repræsentation af noget, man ønsker at fortælle eller forklare. Dette kan være et koncept, en idé, en aktivitet, et sted, eller andet. Piktogrammer bruges stadig i stor grad i dag. Hvis du eksempelvis går på et offentiligt toilet, er der stor sandsynlighed for, at døren til dametoilettet har et piktogram, i form af en illustration af en kvinde og tilsvarende med herretoilettet. Denne illustration fortæller uden brug af ord, hvilken dør man skal bruge.

Kilde: https://www.historyofvisualcommunication.com/02-ideograms

Læs videre på https://justmore.dk/sc/kommunikation-gennem-tiden/

Historie-online.dk, den 14. august 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Knud Andersen - Historiens Aktører nr. 23
Museum på Rejsen 18: Atombombemuseet i Nagasaki
Stemmer fra Amar