Menu
Forrige artikel

Ny historisk serie om samarbejde med Nazityskland

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1571

 

FANGET I HITLERS SPIL - Danske sportsstjerners dilemma. Premiere på onsdag d. 14. april på DR2 og på DRTV kl. 21:00

Da Danmarks store medaljehåb bryderen Abraham Kurland bliver udtaget til OL i Berlin 1936 er det en drøm, der går i opfyldelse. Han fik sølv ved OL i Los Angeles 1932, og nu vil han bevise, at han er værdig til en guldmedalje. Men noget kommer i vejen. 

Der bliver ofte fortalt en forkert historie om jødiske Kurland og nazisternes OL, mener hans to børn. I DR2s nye serie prøver de sammen med flere andre efterkommere af datidens største sportsstjerner at lede journalist og historiker Adam Holm frem til at forstå, hvad der egentlig skete. De senere års forskning afslører et meget intenst samarbejde mellem det officielle idrætsdanmark og Nazityskland. Det satte datidens eliteudøvere i en lang række dilemmaer fra OL i 1936 til krigsudbruddet og gennem besættelsen. Skal man følge sine medaljedrømme eller træffe politiske valg, der går på tværs af ens egne Idrætsorganisationer? Dilemmaer der også er stærkt aktuelle lige nu. 

Serien er baseret på professor Hans Bondes forskning i bøgerne “Fodbold med fjenden” og “Oprøret i Parken” og fokuserer på fire elitesportsfolk fra perioden: atletikudøveren Svend Aage Thomsen, svømmerne Inge Sørensen og Ragnhild Hveger og bryderen Abraham Kurland. Desuden medvirker Phd. Christian Tolstrup, historiker Nina Skyhøj Olsen, forfatter og journalist Tommy Heisz, journalist Rasmus Bech mfl.   

Serien er produceret til DR2 af Eddy Media og journalisterne Jon Adelsten og Ingeborg Lohfert Haslund-Vinding. 

[Historie-online.dk, den 12. april 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Historie-online i 2017
8. marts – Kvinder og revolution
Ni raske dage på Sporvejsmuseet