Menu
Forrige artikel

Ny vidensportal "Danmark 1914-18"

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4316

 

FORDYB DIG I HISTORIEN – på ny vidensportal  "Danmark 1914-18"

Nu kan du fordybe dig i din egen historiske fortid på en helt ny vidensportal, der giver dig spændende historier og billeder om Danmarks historie i årene 1914-18, hvor 1. Verdenskrig rasede.  

Museet på Mosede Fort handler om Danmark i årene under 1. Verdenskrig og om Danmarks kamp for at holde sig ude af krigen og sikre opbakning til den danske neutralitet. Den nye vidensportal er et supplement til museets udstilling, og her kan du nu fordybe dig i disse 4 vigtige år i Danmarkshistorien.

Vigtige år for historien
På www.danmark1914-18.dk vil historierne fra 1914-18 folde sig ud. Du kan møde personer, steder og genstande, der har deres helt egen fortælling. Mød gullaschbaroner og politikere fra tiden. Læs om kvinders valgret, Dansk Vestindien og meget mere.

Vidensportalen giver dig mulighed for at forfølge lige præcis de temaer og historier, du er interesseret i om Danmark under 1. Verdenskrig. Bliv klogere på hvordan presset på de ydre grænser og kampen for neutralitet medfører, at Danmark gennemgår en rivende udvikling på de indre linjer, der blandt andet betyder, at grundstenen til den danske velfærdsstat bliver lagt. Da krigen slutter i 1918, er Danmark blevet et helt nyt samfund.

Levende fortælling
Hver dag vil du via avislinket på vores forside kunne klikke dig ind i Statsbibliotekets avisdigitalisering og læse en avis fra samme dato for nøjagtig 100 år siden.
På den måde kan du følge historiens gang på daglig basis og se den danske presses dækning af vigtige jubilæer og fx overdragelsen af de Dansk Vestindiske øer til USA i marts 1917.

Vidensportalen lanceres d. 23. marts og vil fremover få flere og flere historier, i form af artikler, nyt billedmateriale og nye vinkler på den danske neutralitet under 1. verdenskrig.

historie-online. dk, den 22. marts 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museum på Rejsen 44: Hong Kong
Fra Radio Luxemburg til TikTok
Esbjergs bygningsarv