Menu
Forrige artikel

Påskeferien på Holmegaard Værk

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 372

 

 
 
Blæs dit eget påskeæg i glas, få støbt din hånd i glas, bliv designer for en dag, se glaspusterne blæse Danmarks største påskeæg eller oplev Jan Elhøj & Morten Kirckhoffs nye udstilling "FORLADT". Der er massevis af oplevelser i vente i påskeferien på Holmegaard Værk.

Oplev glaspusterne blæse Danmarks største påskeæg i glas alle dage i påskeferien på Holmegaard Værk. Foto: Mads Tolstrup.

23. marts - 01. april slår Holmegaard Værk dørene op for en påskeferie fyldt med massevis af spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien, når museet inviterer til en oplevelsesrig uge fyldt med alt fra glasblæsning til skattejagt, kreative aktiviteter og en spritny særudstilling med Jan Elhøj & Morten Kirckhoff.

Pust dit eget påskeæg i glas

Når en glaspuster puster æg, foregår det en smule anderledes, end når vi andre gør det. Og netop glaspustningens ædle kunst, får du chancen for selv at prøve kræfter med, når Holmegaard Værk inviterer besøgende til at blæse deres egne påskeæg i glas hele påskeferien.

Vil du hellere se, hvordan det ser ud, når en professionel gør det, er der dog også rig mulighed for det. Alle dage i påskeferien står glaspusterne klar til at blæse dig omkuld, og hver dag klokken 13.00 blæser de desuden Danmarks (måske) største påskeæg i glas.

Det er dog ikke de eneste glasaktiviteter, der er på programmet. Alle dage kan besøgende nemlig også få støbt sin hånd i glas eller designe og sandblæse deres eget glas - lige til at tage med hjem.
 

Jan Elhøj & Morten Kirckhoff åbner årets særudstilling

Påskeferien på Holmegaard Værk er dog ikke kun for børn. For mens børnene laver sine egne glas eller tager på spændende påske-skattejagt, kan de voksne besøge museets helt nyåbnede særudstilling "FORLADT".

Særudstillingen er netop åbnet op til påsken, og er blevet til i samarbejde med makkerparret, Jan Elhøj & Morten Kirckhoff, som de fleste nok kender fra de populære DR-programmer '0 stjerner' og 'Alt forladt'.

Her kan man glæde sig til at opleve eventyrerne og rejsemakkernes mange fantastiske, forunderlige og fascinerende fotografier af forladte steder fra deres mange rejser rundt om i verden.

Fra fotografier af forladte private hjem til russiske militærbaser, kazakhstanske rumstationer og en række helt unikke billeder fra det forladte Holmegaard Glasværk efter det gik konkurs i 2008.

Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard. 23. marts - 01. april 2024. Åbningstid: 10.00 - 17.00.

[Historie-online.dk, den 20. marts 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vintersolhverv på Fyrkat
Historisk køkkenskole
Herregårde i Midtjylland